Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 11 Eylül 2004

Vücudunuzu kışa hazırlayın

Mevsim geçişlerinde vücut dirençsiz kalarak, halsizlik ve yorgunluk baş gösteriyor. Bunları önlemek için sebze, meyve yemek, vitamin almak ve hareketli olmak gerekiyor.



Havanın soğuğunu hissettiğimiz zaman, vücudumuzun kışa hazırlanma zamanı gelmiş demektir. Mevsim geçişlerinde vücut dirençsiz kalır, kişi kendisini halsiz ve yorgun hisseder.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Esra Kurtuluş'un formdakal.com'a verdiği bilgilere göre; özellikle kadınların vücudu normalden daha fazla su tutar ve hep kendimizi kilo almış gibi hissederiz. Hem vücudumuzu kışa hazırlamak hem de kilo alımını engellemek için alınması gereken tedbirlerden birkaçı şunlar:

1- Kabızlık:
Hava sıcaklığının düşmesi ile birlikte beslenme planımızda yaptığımız değişikliklerden bir diğeri de, bağırsakların çalışmasında önemli rolü olan lifli yiyecekleri daha az tüketmemizdir. Kışın taze sebze çeşidinin azalmasına bağlı olarak sebze tüketimimiz azalır.
2-Halsizlik: Kış aylarında salgın hastalıkların, özellikle de gribin artması ile birlikte, vücut direncinde azalma görülür. Kış aylarında daha fazla C vitamini içeren besinler tüketilmelidir. C vitamini ile beraber, A, D ve E vitaminlerine de kışın daha fazla ihtiyaç duyulur. 100 gr kuşburnunda bulunan C vitamini miktarının 9, 4-5 adet yeşil sivri biberde bulunan C vitamini miktarının ise 2 orta boy portakal veya limonunkine eşittir. Bu yiyeceklerden bolca tüketmek vitamin ihtiyacını karşılayacaktır.
3-Kemiklerde ağrı: Kış mevsiminde güneş ile temas süremizin azalması, kemik gelişimi için önemli olan Vitamin D'nin de azalmasına neden olur. Kış güneşinden mümkün olduğu kadar yararlanmalı ve ışınların tene direkt teması sağlanmalıdır. Ayrıca, kışın artan vitamin D ihtiyacını, besinlerle karşılamaya da dikkat edilmelidir.
Kışın ihtiyaç duyulan vitamin kaynakları A vitamini almak için; balık, havuç, kayısı, yeşil yapraklı sebzeler, D vitamini almak için; güneş, E vitamini almak için; sıvı yağlar, yağlı tohumlar, C vitamini için; kuşburnu, yeşil biber, çilek, turunçgiller gereklidir.




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Burcu onu ele veriyor!Cildiniz ve kişiliğiniz
Hissettikleriniz aşk mı acaba?Her şey dudakta başlar
Kilo sorununa önerilerEnerjik anneler nasıl...
Kötü beslenme, regl...Elma ve havuç dişleri koruyor
Horlamanın nedenleri ve tedavisiÜzüm suyu çay kalp dostu
Ağız kokusuna ne sebep olur?Güzel söz en iyi ödül
TIP SÖZLÜĞÜLezzet sofrası
Aşk günlüğüSizin Şiirleriniz
Çizgi Ötesi
GÜNCEL
Dehşeti Dehşeti yaşadı
Kasiyer kız, başına silahını dayayıp, marketin kasasındaki paraları...
Türkmen kıyımı başladı
İşler karıştı
"Bana ormanda tecavüz etti!"
'Doktor bu ne!'
2 cep telefonu için 50 yıl...
Karadeniz'de sel uyarısı
SPOR
Tarihi Tarihi fırsat
Fenerbahçe'nin zorlu seriden yüzünün akıyla çıkmasını isteyen Başkan...
Potada rakip Estonya
Savunma sancılı
Süren depremi
Zor dönemeç
Tepki büyor
Gaziantep'te Lazarov şoku
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 20 C,Par. Bul. 14 C
ANKARA - Kapalı 11 C,Kapalı 5 C
IZMİR - Par. Bul. 23 C,Par. Bul. 12 C
ANTALYA - Par. Bul. 28 C,Par. Bul. 20 C
ADANA - Par. Bul. 27 C,Par. Bul. 23 C
EKONOMİ
IMKB E: 21,004 D:% -1.84
DOLAR S: 1,492,000 D:% 0.00
EURO S: 1,831,000 D:% 0.88
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm haklari saklidir.
MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S.