Baharatlı Mercimek Hazırlanışı: Soğan, sarımsak ve zencefili doğrayın. Mercimekleri süzgeç içinde yıkayın. 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Soğan, sarımsak, zencefili yağda kavurun. Acı biberi ekleyip bir iki dakika karıştırın. Tuz ve köri ile tatlandırın. Mercimekleri ekleyin. Üstüne çıkıncaya kadar su ilave edip, mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Sıcak servis yapın. MALZEMELER (4 kişilik) * 250 gr mercimek * 1 çorba kaşığı köri *1 çorba kaşığı tereyağı * 1 soğan, 2 diş sarımsak *2 adet acı kurutulmuş biber * 3 dal taze zencefil, tuz
*** Tavuklu Pilav HAZIRLANIŞI Bir tencerede margarini eritin. Tavuk suyunu ilave edip kaynamaya bırakın. Yıkanmış pirinçleri ekleyin. Hafif ateşte pişirin ve ocaktan alıp 5-10 dakika kadar dinlendirin. Bir defa karıştırıp servis tabağına alın. Üzerine haşlanmış tavuk etini koyup karabiber serpin. MALZEMELER (5 kişilik) * 2 su bardağı pirinç *2 adet tavuk göğsü * 4 çorba kaşığı margarin *3 su bardağı tavuk suyu * Tuz, karabiber
*** Şeftali Kompostosu HAZIRLANIŞI Şeftalileri yıkayıp sonra çekirdeklerini çıkartın. İriliklerine göre iki veya dörde bölün. Bir tencereye alıp yeteri kadar su ve şekeri ve ekleyin. Daha sonra tarçını ilave edin. 15-20 dakika daha kaynatıp, ateşten alın. Tarçın çubuklarını çıkartın ve soğuduktan sonra servis yapın. MALZEMELER (4 kişilik) * 500 gr şeftali *2.5 bardak toz şeker * Çubuk tarçın