Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 30 Ağustos 2004

Lezzet sofrası



Patatesli Köfte
HAZIRLANIŞI
İnce bulguru yoğurma tepsisine alın. Salçayı ve kimyonu ekleyip biraz soğuk su ilave ederek 20 dakika yoğurun (çiğ köfte gibi). Bulgurlar yumuşayınca haşlanmış patatesleri rondoda çekip püre halinde bulgurun içine ekleyin. İyice yoğurduktan sonra ayrı bir yerde soğanları zeytinyağında öldürüp patatesli köftenin içine karıştırın. Çiğ köfte şekli verip servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik)
* Yarım kg ince bulgur
* 6 adet haşlanmış patates
* 1 çorba kaşığı biber salçası
* 1 çorba kaşığı kimyon
* 1 su bardağı soğuk su
* 1 adet kuru soğan
* Yarım su bardağı zeytin yağı

***
Mantar Soslu Makarna
HAZIRLANIŞI
Kaynar tuzlu suda makarnaları haşlayıp süzün. Erittiğiniz yeterli miktarda margarinle karıştırın. Sos için konserve mantarları ince halkalar halinde keserek ısıya dayanıklı bir kasenin içine alın. İstediğiniz baharatları ekleyip mantarlar hafif kurumaya başlayıncaya kadar orta ateşte kavurunuz. 2 paket kremayı ilave edin. Krema biraz yoğun kıvama gelene kadar karıştırınız. Sos hazır olduğunda makarnaların üzerine tamamını boşaltarak iyice karıştırınız.
MALZEMELER (6 kişilik)
* 1 paket uzun şerit makarna
* 1 mantar konservesi
* 2 paket krema
* Muhtelif baharat
* Margarin, tuz

***
Vişneli Tatlı
HAZIRLANIŞI
Bir tencerede 2 su bardağı su ile pirinci, suyunu çekene kadar haşlayın. Süt ve şekeri ilave edip kısık ateşte karıştırarak pişirin. Damla sakızını ve yumurta sarısını da ekleyin. Isıya dayanıklı kaselerin dibine vişneleri koyup üzerine pirinçli karışımı dökün. Kaseleri içinde su bulunan tepsiye dizin. Fırında üstleri kızarana kadar tutun. Fırından alın, soğuduktan sonra vişnelerle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik)
* 1 su bardağı Amerikan pirinci
* 1 litre süt
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 adet damla sakızı
* 1 adet yumurta
* 250 gr vişne

***
MUTFAK REHBERİ
BİRKAÇ DAMLA LİMON
* ÖYLE zamanlar olur ki sadece birkaç damla limon suyuna ihtiyacınız olur. Peki bir iki damla limon suyu için koca bir limon kesilir mi? Limonu hiç kesmeden içinden birkaç damla su almanın yolu vardır. İyice yıkanmış bir kürdanı batırıp çıkarın. Sıkınca kürdanın deliğinden birkaç damla su alabilirsiniz. Daha sonra deliği yapışkan bir bantla tıkar ya da kürdanı aynı deliğe sokup bırakabilirsiniz.

BEMBEYAZ PİLAV İÇİN
* PİLAVINIZIN kar gibi bembeyaz olmasını istiyorsanız, pişirirken içine bir dilim limon atın. Hem pilava ayrı bir lezzet katacak, hem de pirinçlerin bembeyaz pişmesini sağlayacaktır.





DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Hamilelik ve diyabetBebeklerde gaz sorunu
Hangibitki boğaz...Yumurta nasıl pişirilmeli?
Saçlar ihmale gelmezÖpücüğün gücü
Çizgi ötesiGöz makyajı temizliği
Pratik hayatBiçimli kalçalar için
Tıp sözlüğüMalta humması...
Saçınıza iyi davranınMesaj kutusu
GÜNCEL
Kazada Kazada öldü sanıp ilan vermisler
Eşi tarafından 30 bıçak darbesiyle katledilen Yasemin'in, trafik...
Kuzenler sır oldu
Genç işçiye ağır ölüm
Geleceğin yarış otomobili
Her sözleri skandal
Amerika'da cami yaptırıyor
Mersin'den Kıbrıs'a kadar...
SPOR
Boynu Boynu bükükler
Erdal, Devran, Onur ve Tarık'ın golleri, G.Antep'e 3 puanı getirdi.
Topun ağzında
Pas istiyoum
Fatih bitti
Teşekkürler Gümüş Yumruk
Ligin kaplanı
Taraftarlardan destek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 25 C,Par. Bul. 17 C
ANKARA - Par. Bul. 27 C,Par. Bul. 11 C
IZMİR - Par. Bul. 31 C,Par. Bul. 15 C
ANTALYA - Par. Bul. 29 C,Par. Bul. 18 C
ADANA - Par. Bul. 31 C,Par. Bul. 20 C
EKONOMİ
IMKB E: 19,855 D:% 1.45
DOLAR S: 1,506,000 D:% -0.20
EURO S: 1,819,000 D:% -0.22
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm haklari saklidir.
MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S.