Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 30 Ağustos 2004

Yumurta nasıl pişirilmeli?



Yüksek protein değeri olan yumurtanın, besin kaybına uğramaması için yağda kırma yerine haşlama ya da diğer yöntemlerle pişirilmesi öneriliyor BESİN değeri açısından anne sütünden sonra gelen yumurta özellikle çocukların beslenmesinde önemli bir yere sahip. Yumuşak ve lezzetli olmasının yanı sıra kolay çiğnenebilir ve sindirilebilir özelliğe sahip olan yumurtanın, yüksek besin değerini kaybetmeden tüketilmesi için bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiyor.

PİŞİRME SÜRESİ ÖNEMLİ
Yumurta pişirirken en önemli hususlardan biri pişirilme süresi. Yumurtayı haşlama süresi uzarsa ve yumurta bayatsa, sarısındaki demir, beyazındaki sülfürle birleşerek yumurta sarısının etrafında yeşil renkte demir sülfür halkası oluşturur. Uzun süre pişirilen ya da tazeliğini yitirmiş yumurtaların sindirimi güçleşir ve içinde bulunan B grubu vitaminlerde kayıplar oluşur. Kayıpları önlemek için yumurta, yağa kırma yerine, haşlama ve diğer yöntemlerle pişirilmelidir. Sebzelerin protein miktarının düşük olması nedeniyle sebze yemekleri içinde yumurta kullanılması yemeği protein, vitamin ve mineral açısından güçlendirirken, tahıl grubundaki besinlerle tüketildiğinde ise protein kalitesini artıracaktır.




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Hamilelik ve diyabetBebeklerde gaz sorunu
Hangibitki boğaz...Saçlar ihmale gelmez
Öpücüğün gücüLezzet sofrası
Çizgi ötesiGöz makyajı temizliği
Pratik hayatBiçimli kalçalar için
Tıp sözlüğüMalta humması...
Saçınıza iyi davranınMesaj kutusu
GÜNCEL
Kazada Kazada öldü sanıp ilan vermisler
Eşi tarafından 30 bıçak darbesiyle katledilen Yasemin'in, trafik...
Kuzenler sır oldu
Genç işçiye ağır ölüm
Geleceğin yarış otomobili
Her sözleri skandal
Amerika'da cami yaptırıyor
Mersin'den Kıbrıs'a kadar...
SPOR
Boynu Boynu bükükler
Erdal, Devran, Onur ve Tarık'ın golleri, G.Antep'e 3 puanı getirdi.
Topun ağzında
Pas istiyoum
Fatih bitti
Teşekkürler Gümüş Yumruk
Ligin kaplanı
Taraftarlardan destek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 25 C,Par. Bul. 17 C
ANKARA - Par. Bul. 27 C,Par. Bul. 11 C
IZMİR - Par. Bul. 31 C,Par. Bul. 15 C
ANTALYA - Par. Bul. 29 C,Par. Bul. 18 C
ADANA - Par. Bul. 31 C,Par. Bul. 20 C
EKONOMİ
IMKB E: 19,855 D:% 1.45
DOLAR S: 1,506,000 D:% -0.20
EURO S: 1,819,000 D:% -0.22
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm haklari saklidir.
MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S.