Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 29 Ağustos 2004

Lezzet sofrası



Yufkada Tavuk
HAZIRLANIŞI
Tavuk butlarını haşlayın. Suyunu süzüp, üzerine tuz ve karabiber serperek soğumaya bırakın. Isıyı dayanıklı cam bir kabı yağlayın. Yufkaları 2'ye bölün. Her bir yarım yufkanın içine bir tavuk budu koyup, uç kısmı dışarıda kalacak şekilde sardıktan sonra fırın kabına yerleştirin. 1 yumurta, yarım su bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağı bir kasede karıştırıp, yufkaların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar (25 dakika) tutun.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 1 yumurta
* 6 adet tavuk budu
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* Yarım su bardağı yoğurt
* 3 adet yufka, tuz, karabiber

***
Fırın Sütlaç
HAZIRLANIŞI
Pirinci yıkayıp süzün. Bir su bardağı su ile suyunu çeken kadar haşlayın. Süt ve şekeri ekleyip, 10 dakika daha pişirin. Bir kasede yumurta sarısı ve nişasta ile yarım bardak suyu iyice çırpın. Kaynamakta olan sütlaçtan 1-2 kaşık alıp, yumurtaya ilave ederek çırpın. Sürekli karıştırarak, yavaş yavaş sütlaca ekleyin. 1-2 dakika daha pişirin. Ateşten alın, vanilyayı karıştırın. Isıya dayanıklı kaplara paylaştırın. İçinde su bulunan bir tepsiye dizin. Fırın ızgarasında üstlerini kızartın.

MALZEMELER (4 kişilik)
* 1 litre süt, 2 su bardağı şeker
* Yarım su bardağı Amerikan pirinci
* 1 çorba kaşığı nişasta
* 2 adet yumurta
* Yarım paket vanilya

***
Semizotu Salatası
HAZIRLANIŞI
Semizotlarını ayıklayın ve birkaç su yıkayın. Bir süzgece alıp, sularının süzülmesini bekleyin. Sonra, kalın saplarını kesip ayırın. Yaprakları bir salata tabağına koyun. Domatesleri küçük dilimler halinde kesin ve ayrı bir tabağa alın. Yine ayrı bir kapta; limon, tuz, biber, 1 tutam şeker ve yağı, iyice karıştırın. Semizotlarının üzerine bu sosu dökün. Salatanın üstünü domates, haşlanmış yumurta ile süsleyin ve servis yapın.

MALZEMELER (4 kişilik)

* 500 gr semizotu
* 2 adet domates
* 2 adet haşlanmış yumurta
* 1 adet limon
* Şeker, tuz, biber
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı

***
MUTFAK REHBERİ
DAHA LEZZETLİ BALIKLAR
BALIKLAR,
bir baş soğan, bir demet maydanoz, iki adet defne yaprağı ile daha lezzetli olur.

BAYAT EKMEKLER
BAYAT
ekmeği ince ince dilimleyin, üzerine az miktarda süt serpin ve kızgın yağda bir yüzünü kızartın. Ters çevirip, üzerine domates ve taze kaşar peyniri koyun. Peynirler erimeye başlayınca, üzerlerine kekik ve karabiber serpip sıcak sıcak servis yapın.

BAYATLAYAN BİSKÜVİLER
BÜSKÜVİLER,
paketini açtıktan kısa bir süre sonra yumuşayıp, bayatlar. Bu bisküvilerle, değişik tatlar elde edebilirsiniz. Bunun için, üzerine biraz şokola sürün. Düşük ısıdaki fırında, 5-10 dakika tutun. Çikolatalar, bisküvilerin üzerinde eriyip, hoş bir tadın ortaya çıkmasını sağlar. Bisküvilerin bayatlamaması için en iyisi, kapağı sıkı kapanan bir kutuda saklamaktır. Kutuya koyacağınız 1-2 kesme şeker de onların tazeliğini uzun süre korumasını sağlayacaktır.

BARBUNYA SULU OLURSA
PİLAKİNİZ
çok sulu olursa, içine bir miktar iyice ufalanmış ceviz koyun. Ceviz, hem barbunyanın fazla suyunu alacak, hem de ayrı bir lezzet katacaktır.




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Sağlığa yatırım yapınHangibitki başağrısına...
Mutlu bir evlilik için...Mesaj kutusu
En uygun ruju nasıl bulabilirim?Fondöten kullanma yöntemleri...
Çocuklar az uyuyorÇizgi ötesi
GÜNCEL
30 30 aşka 30 bıçak
Öfkeli koca, kendisini aldattığından şüphelendiği karısını bağlayıp...
GüneBAKIŞ
Demorize etmeyin
Münasebetsiz eşeğe zabıta...
'Dolu' dolu yağdı
Türkiye'de sağlık buldu
Güne BAKIŞ
SPOR
Pastırmalar Pastırmalar Pıerre'den
Aurelio'nun yıldızlaştığı maçta Van Hooijdonk yine sahne aldı.
Servet geçit vermiyor!
Yıldırım maça yetişemedi
Volkan: Forma benim
35'lik Delikanlı
Serkan kulübede
Deniz yine oynamadı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Fırtına 24 C,Par. Bul. 16 C
ANKARA - Par. Bul. 33 C,Par. Bul. 15 C
IZMİR - Par. Bul. 30 C,Par. Bul. 15 C
ANTALYA - Par. Bul. 31 C,Par. Bul. 20 C
ADANA - Par. Bul. 32 C,Par. Bul. 21 C
EKONOMİ
IMKB E: 19,855 D:% 1.45
DOLAR S: 1,506,000 D:% -0.20
EURO S: 1,819,000 D:% -0.22
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm haklari saklidir.
MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S.