Limon kabuğu parlaklığı YEMEKLERİN, salataların ve zeytinyağlıların vazgeçilmez tadı olan limonun marifetleri, sadece mutfakla sınırlı değil. Bundan sonra, suyunu çıkarttığınız limonun kabuklarını sakın atmayın. Çünkü limon kabukları parlatıcı olarak da işe yarar. Limon kabuklarını, özellikle çeliklerin parlatılmasında kullanabilirsiniz.
Tüylenen kazaklara EĞER kazaklarınız eski bir görünüme bürünüp, üzerinde yer yer iplik kümecikleri oluşmuşsa dert etmeyin. Önce elinizle iplik kümeciklerini ayıklayın. Sonra kıl bir fırça ile örme yönünün tersinde kazağınızı fırçalayın. Kazak ipliklendikçe bu işlemi tekrarlayın. Yepyeni gibi olacaktır.
Ütü izine patates... KUMAŞ pantolon ve eteklerinizin üzerinde, zamanla ütülenme yüzünden parlaklıklar oluşabilir. Ancak bunun da bir çözümü var. Etek ve pantolonlarınızın parlak kısımlarını, yeni kesilmiş bir patates ile iyice ovalayın. Daha sonra suyla yıkayın. Kuruduktan sonra fırçalayabilirsiniz. Parlaklıktan eser kalmayacak.