Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 28 Ağustos 2004

Lezzet sofrası



Zeytinyağlı Barbunya
HAZIRLANIŞI
Barbunyayı haşlayıp, suyunu süzün. Patates ve havuçları soyup, küçük küçük doğrayın. Zeytinyağını tencereye alın. Doğranmış soğanı ekleyip, kavurun. Havucu ilave edip, kavurmaya devam edin. Patatesi ekleyip, biraz daha kavurduktan sonra, soyulmuş ve doğranmış domatesleri ilave edin. Ardından barbunyayı tencereye alıp karıştırın. 3 su bardağı sıcak su ekleyip, biraz sulu kalıncaya kadar pişirin. Üzerine bol maydanoz serpiştirin.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 1 kg taze barbunya
* 2 küçük havuç
* 2 adet domates
* 1 adet kuru soğan
* 1 adet patates, tuz
* 1 su bardağı zeytinyağı
* Yarım demet maydanoz

***
Cevizli Revani
HAZIRLANIŞI
Önce yağ, yumurta, şeker ve sütü çırpın. Daha sonra un, irmik ve kabartma tozu ve cevizi ekleyin. Yüksek kenarlı ısıya dayanıklı cam bir kaba karışımı aktarın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında, 45 dakika pişirin. Şerbeti için su ve şekeri 20 dakika kadar kaynatın ve limon suyu ilave edip soğumaya bırakın. Sıcak revaninin üzerine dökün. Revani sıcak, şerbet soğuk olmalıdır.

MALZEMELER (8 kişilik)

* 3 yumurta, 1 su bardağı süt
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı şeker
* 1 su bardağı ceviz
* 1 çay kaşığı karbonat
* 2 su bardağı irmik
* 1 su bardağı un
* Şurubu için 4 su bardağı şeker
* 4 su bardağı su, limon

***
Ciğerli Salata
HAZIRLANIŞI
Taze soğanları temizleyin, yıkayıp doğrayın. Soyduğunuz kırmızı soğanları ince ince kesin. 2 çorba kaşığı soya yağı, sirke, tuz, karabiber ve dolma fıstığı ile birlikte soğanları kavurun. Tavuk ciğerlerini bir tavada kızdırdığınız soya yağında kızartın. Halka halka doğradığınız soğanları da ciğerle birlikte birkaç kez çevirin. Servis tabağına alın. Yıkanmış roka ile bir salata hazırlayın. Sirke ve soya yağı ilave edip, tavuk ciğeri ile birlikte servis yapın.

MALZEMELER (4 kişilik)

* 3 dal taze soğan
* 2 adet kırmızı soğan
* 6 çorba kaşığı soya yağı
* 2 çorba kaşığı sirke
* Tuz, karabiber
* 600 gr tavuk ciğeri
* 1 bağ roka

***
MUTFAK REHBERİ
BALIK KIZARTIRKEN
EVİNİZDE
balık kızartırken daha lezzetli olmasını istiyorsanız, tek yapmanız gereken balıkları biraya batırmak. Biraya batırılan balıklar, kızarttığınızda hem kıtır kıtır hem de lezzetli olur. Ayrıca, kızartılmış balığın daha lezzetli olması için de balıkları yıkadıktan sonra iyice kurulayıp, üzerlerine bir fırça ile ince bir tabaka halinde sıvı yağ sürdükten sürüp una bulayın. Bu şekilde kızartacağınız balıklar, yağ çekmeyeceği için daha lezzetli olacaktır. Bazı kimseler ufak balıkları diğerlerine daha çok tercih ederler. Bunların iyi kızarması için, yıkayıp kuruladıktan sonra unlamadan önce, süte bulamalısınız.




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Bütün yılı sağlıklı...Kavun sinirleri yatıştırıyor
Unutkanlığa havuç, ezber...Hangibitki basura iyigelir?
Regl ağrılarının nedenleriGöz tembelliği
Tıp sözlüğüŞeklini bil, tarzını seç
Hamileyim deyip boşve rmeyinSevginizi göstermekten korkmayın
Ter kokusuna son vermek...Egzamaya dikkat!
Pratik hayatMesaj kutusu
Çizgi ötesiSizin şiirleriniz
GÜNCEL
Mucize Mucize düşüş
İranlı kız ile kendisini kurtarmak isteyen Türk genci, 15 metre...
Duruşmaya polis zoruyla...
Saka değil gercek
Susayan çeşme başına
Duygu kurtulacak
Dördüz sürprizi
Bir babanın isyanı
SPOR
Son Son hamle
Kanarya, Dinamo Kiev maçı sonrası "İstenmediğim yerde durmam" diyen...
Haydi Elvan tarih yaz!
Kadroda belirsizlik
Üçte üç Yaparız
Nihat Kahveci el yakıyor 30...
Hagi'ye destek
Şansa yer yok
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 31 C,Par. Bul. 20 C
ANKARA - Par. Bul. 33 C,Par. Bul. 16 C
IZMİR - Par. Bul. 35 C,Par. Bul. 19 C
ANTALYA - Par. Bul. 33 C,Açık 22 C
ADANA - Par. Bul. 32 C,Par. Bul. 22 C
EKONOMİ
IMKB E: 19,855 D:% 1.45
DOLAR S: 1,506,000 D:% -0.20
EURO S: 1,819,000 D:% -0.22
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm haklari saklidir.
MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S.