ŞİŞMANLIĞI önleyici tavsiyeler arasında yemekle ilgili değiştirilmesi istenen davranış biçimleri sıralanırken, az ve sık yenilmesi, öğün atlanmaması öneriliyor. Acıkma duygusunun bastırılması için salatalık, domates, marul gibi düşük kalorili yiyeceklerin tercih edilmesi, her gün sebze ve meyve yemeye dikkat edilmesi, yemekler için küçük, yağsız salatalar için ise büyük tabak kullanılması da öneriler arasında yer alıyor. Öğünlerde gazete-kitap okuma, TV seyretme gibi aktivitelerin yapılmaması gerektiğini belirten uzmanlar, bol su içilmesi, açık büfelerden kaçınılması gerektiğini söylüyor. Ev kadınlarına "Mutfağa fazla zaman ayırmayın" tavsiyesinde bulunan uzmanlar, özellikle alışverişle ilgili şu önerileri yapıyor: ''Çarşıya, yemekten sonra, tok karnına çıkın. Hatta alışveriş listenizi bile tok karnına hazırlayın ve bu listeye sadık kalın. Hazır yiyecekleri satın almayın, yanınızda fazla para bulundurmayın. Yeme isteği uyandıran TV programları ve reklamları izlemeyin.''