Ekşili Köfte HAZIRLANIŞI Kıymanın içine rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve yıkanmış pirinci koyarak iyice yoğurun. Yoğurdunuz bu harçtan fındık büyüklüğünde köfteler yapıp una bulayın. Daha sonra bir tencereye 8 bardak su koyarak kaynamaya bırakın. Havuç ve patatesleri küp şeklinde doğrayın. Kaynamakta olan suya havuçları ve patatesleri atın. Patates ve havuçlar yumuşayınca köfteleri teker teker ekleyin. Köftelerin pirinci piştiğinde ateşten indirin. Küçük bir kasede yumurta ve limon suyunu çırpın. Daha sonra içine bir kepçe çorba suyunu ekleyerek çırpmaya devam edin. Bu karışımı çorbaya ekleyerek 1-2 dakika daha kaynatın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 250 gr kıyma *1 soğan * Yarım bardak pirinç *1 adet havuç, 1 patates * 1 yumurta, limon suyu *Yarım bardak un * Tuz, karabiber
*** Muhallebi HAZIRLANIŞI Sütü, şeker ile birlikte tencereye alın. Kısık ateşte karıştırarak şekeri eritin. Diğer tarafta yumurtayı, pirinç unu ve mısır nişastası ile çırpın. Bu malzemeyi de ocaktaki süte yavaş yavaş katın. Ardından limon suyunu ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Muhallebi kıvamına geldiğinde limon kabuğunu ekleyin. 1-2 dakika daha karıştırdıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Kaselere paylaştırıp soğumaya bırakın. Limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 1.5 bardak süt *Yarım bardak şeker * 1 yumurta *1'er kaşık pirinç unu, mısır nişastası * 1 bardak limon suyu *Rendelenmiş limon kabuğu
*** Çin Böreği HAZIRLANIŞI Tencerede ince doğranmış soğanları margarinle kavurun. Kıymayı, maydanoz, tuz ile karabiberi ilave edin ve kavurmaya devam edin. Bir tencerede bulgura bardak sıcak su ilave edin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin. Sonra bulguru, havucu ve cevizi kıymaya ilave edin. Yufkaların her birini 8 tane üçgen olacak biçimde kesin. İçine kıymalı harcı koyup sigara böreği gibi sarın. Önce çırpılmış yumurtaya, sonra da galeta ununa bulayıp kızgın sıvı yağda kızartın.
MALZEMELER (8 kişilik) * 250 gr kıyma, karabiber *1 soğan, tuz * 1 kaşık margarin, maydanoz *1 bardak ince bulgur * 1 bardak rende havuç *1 bardak ceviz * 3 yufka, 2 yumurta *1 su bardağı galeta unu
*** MUTFAK REHBERİ LEZZETLİ ZEYTİNYAĞLILAR Zeytinyağlı yemek pişirirken bir türlü annenizin pişirdiği lezzeti yakalıyamıyorsunuz. Dert etmeyin. Yapmanız gereken, zeytinyağlınıza bir adet kesme şeker eklemek.
BAL NASIL SAKLANIR? BALIN kısa sürede şekerlenmesi gerçekten çok sinir bozucudur. Oysa ki, bal kavanozunu karanlık bir yerde saklayıp, kapağını çok sıkı kapamaya özen gösterirseniz uzun süre lezzetini koruyacaktır.
BALIK AYIKLARKEN BALIK ayıklarken üzerine bir miktar sirke serpin. Bu şekilde, balığın yüzgeçlerini çok daha kolay temizlersiniz.