Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 25 Ağustos 2004

Lezzet sofrası



Tavuk Sarma
HAZIRLANIŞI
İnce kıyılmış maydanozu, tereyağını, baharatları ve susamı iyice karıştırın. Elde ettiğiniz bu harcı tavukları sayısına göre bölüştürün ve harcı güzelce göğsün içine yayın. Daha sonra göğüsleri rulo şeklinde sarın ve 2'şer santim aralıklarla keserek, çöp şişlere bu parçaları yerleştirin. İster fırında ister ızgarada pişirin. Sebzeyle veya pilav üstü olarak, sıcak servis yapın.

MALZEMELER (4 kişilik)
* 500 gr tavuk göğsü
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* Yarım çay bardağı susam
* Yarım demet kıyılmış maydanoz
* 1 tutam tuz
* Karabiber, kekik, kırmızıbiber

***
Patlıcan Salatası

HAZIRLANIŞI
Patlıcanları ocakta közleyin. Kabuğunu soyup sapını attıktan sonra, püre haline getirin. Sarımsakları havanda ezin. Ardından patlıcanlara yoğurt, tahin, limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber ve sarımsak ilave edin. İyice karıştırın, salatanız servise hazır.
MALZEMELER (4 kişilik)
* 4 adet patlıcan
* 4 diş sarımsak
* Yarım adet limonun suyu
* 3 yemek kaşığı yoğurt
* 3 yemek kaşığı tahin
* Yarım çay bardağı zeytinyağı
* Tuz, karabiber

***
Çikolata Soslu Parfe

HAZIRLANIŞI
Su ile şekeri 10 dakika kaynatın, kakao ve çikolata ilave edip, ateşten alın. Yumurta sarılarını teker teker mikserle çırpıp, çikolataya yedirin ve karışıma katın. Soğuduğunda, kar haline getirdiğiniz yumurta akları ile karıştırıp, krem şanti ilave edin. Havanda dövülmüş badem krokanı karışıma katın ve tüm karışımı bir kalıba boşaltıp, buzlukta dondurun.

MALZEMELER (2 kişilik)
* 3 adet yumurta
* 1 çay fincanı su
* 100 gr badem krokan
* 3 çorba kaşığı kakao
* 100 gr bitter çikolata
* Yarım çay fincanı toz şeker

***
MUTFAK REHBERİ
KİMYON:
Keskin kokusu ve tadıyla, çok bilinen ve kullanılan bir baharattır. Genel olarak toz halinde tercih edilmektedir. Sucuk yapımında da kimyonun önemli bir yeri vardır. İtalyanlar, aperitifler ve ikram ettikleri bazı tuzlu bisküvilerin hamuruna kimyon katarlar. Hollandalılar ise kendilerine has bir peyniri kimyonla kokulandırırlar. İçine kimyon katılarak yapılan Alsace sosisi de tıpkı Türk sucuğu gibi oldukça ünlüdür. Almanya'nın bazı bölgelerinde yapılan kimyonlu ekmekler de bütün dünyada bilinmektedir. Kimyon tek başına kullanıldığı gibi, baharat karışımlarının içine de girer.




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Gelişen teknolojide son noktaKilo almamanın altın kuralları
İşte aşkı bitiren 5 nedenParfüm kullanırken
Çizgi ötesi
GÜNCEL
Yok Yok oldular
Trafik kazasında can veren gazeteci, hamile eşi ve 3 yaşındaki...
Ayşegül'ün katil zanlısı...
Piknik faciasında sürpriz...
"Ben de anneyim hırsızı...
Beni de 'büyü'ledi
Ruslar havuz tutkunu
Hoşgeldiniz gösterisi
SPOR
Devler'den Devler'den süper atak
Fenerbahçe, İlhan Mansız ve Nihat; Beşiktaş, Ümit Karan ile Nihat;...
Şahlan uşağım
Rekor kırarız
İbrahim Ba imzaladı
Fenerbahçe'nin yeni kozu korner
Barça'ya 750 bin Euro
Beni izlemeye devam edin
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 24 C,Par. Bul. 16 C
ANKARA - Kapalı 23 C,Kapalı 10 C
IZMİR - Par. Bul. 34 C,Par. Bul. 17 C
ANTALYA - Par. Bul. 31 C,Par. Bul. 20 C
ADANA - Par. Bul. 32 C,Par. Bul. 23 C
EKONOMİ
IMKB E: 19,664 D:% 1.55
DOLAR S: 1,507,000 D:% -0.26
EURO S: 1,824,000 D:% -1.08
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm haklari saklidir.
MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S.