Tavuk Sarma HAZIRLANIŞI İnce kıyılmış maydanozu, tereyağını, baharatları ve susamı iyice karıştırın. Elde ettiğiniz bu harcı tavukları sayısına göre bölüştürün ve harcı güzelce göğsün içine yayın. Daha sonra göğüsleri rulo şeklinde sarın ve 2'şer santim aralıklarla keserek, çöp şişlere bu parçaları yerleştirin. İster fırında ister ızgarada pişirin. Sebzeyle veya pilav üstü olarak, sıcak servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 500 gr tavuk göğsü * 2 yemek kaşığı tereyağı *Yarım çay bardağı susam * Yarım demet kıyılmış maydanoz *1 tutam tuz * Karabiber, kekik, kırmızıbiber
*** Patlıcan Salatası HAZIRLANIŞI Patlıcanları ocakta közleyin. Kabuğunu soyup sapını attıktan sonra, püre haline getirin. Sarımsakları havanda ezin. Ardından patlıcanlara yoğurt, tahin, limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber ve sarımsak ilave edin. İyice karıştırın, salatanız servise hazır. MALZEMELER (4 kişilik) * 4 adet patlıcan * 4 diş sarımsak *Yarım adet limonun suyu * 3 yemek kaşığı yoğurt *3 yemek kaşığı tahin * Yarım çay bardağı zeytinyağı *Tuz, karabiber
*** Çikolata Soslu Parfe HAZIRLANIŞI Su ile şekeri 10 dakika kaynatın, kakao ve çikolata ilave edip, ateşten alın. Yumurta sarılarını teker teker mikserle çırpıp, çikolataya yedirin ve karışıma katın. Soğuduğunda, kar haline getirdiğiniz yumurta akları ile karıştırıp, krem şanti ilave edin. Havanda dövülmüş badem krokanı karışıma katın ve tüm karışımı bir kalıba boşaltıp, buzlukta dondurun.
MALZEMELER (2 kişilik) * 3 adet yumurta * 1 çay fincanı su *100 gr badem krokan * 3 çorba kaşığı kakao *100 gr bitter çikolata * Yarım çay fincanı toz şeker
*** MUTFAK REHBERİ KİMYON: Keskin kokusu ve tadıyla, çok bilinen ve kullanılan bir baharattır. Genel olarak toz halinde tercih edilmektedir. Sucuk yapımında da kimyonun önemli bir yeri vardır. İtalyanlar, aperitifler ve ikram ettikleri bazı tuzlu bisküvilerin hamuruna kimyon katarlar. Hollandalılar ise kendilerine has bir peyniri kimyonla kokulandırırlar. İçine kimyon katılarak yapılan Alsace sosisi de tıpkı Türk sucuğu gibi oldukça ünlüdür. Almanya'nın bazı bölgelerinde yapılan kimyonlu ekmekler de bütün dünyada bilinmektedir. Kimyon tek başına kullanıldığı gibi, baharat karışımlarının içine de girer.