Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 11 Ağustos 2004

Lezzet sofrası



Acem Pilavı

Hazırlanışı
Pirinci ılık, tuzlu suya koyun ve bekletin. Koyun etini yağda kavurun. Soğanları da ayrı bir yerde kavurun. Her ikisini birlikte pilavın pişirileceği tencerenin dibine dizin. Arzu ederseniz, dolma fıstığı, kuş üzümü, tarçın, kakule ekleyebilirsiniz. Hepsinin üstüne pirinçleri koyun. Tuz ve su ilave edin. Kapağın kenarlarını, buharın çıkmasını önlemek için hamurla kapatın. Piştikten sonra, üstüne 1-2 kaşık katı yağ koyun. Bir tepsiye ters yüz edin (Bu tarifi tavuk eti ile de yapabilirsiniz).

MALZEMELER (4 kişilik)
* 2 su bardağı pirinç
* 300 gr kuşbaşı et
* 4 su bardağı et suyu
* 2 kuru soğan
* Tuz, baharat

***

Akdeniz Gülü

Hazırlanışı
Toz şeker ile suyu kaynatıp, limon suyunu ekleyin ve şerbeti soğumaya bırakın. Un, yumurta ve limon suyunu yoğurup, parçalar kopartın. Üzerine nişasta serpip, 5 dakika dinlendirin. Oklava ile tek tek açın. Yufkaların aralarına eritilmiş tereyağ sürüp, üst üste dizin. Kare biçiminde kesin. Uçlarını içe doğru bohça biçiminde katlayın. Üzerine Antep fıstığı serpin. Tereyağ sürüp, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 45 dakika pişirin. Ilık şerbeti üzerine gezdirin.

MALZEMELER (6 kişilik)

* 3 su bardağı un
* 2 çay bardağı nişasta
* 3.5 limonun suyu, 4 yumurta
* 10 çorba kaşığı tereyağ
* 3 su bardağı toz şeker, limon
* 4 su bardağı su, 1 bardak Antep fıstığı

***

Barbunya Pilaki

Hazırlanışı
Barbunyaları temizleyip, az su ile yarı yarıya pişinceye kadar haşlayıp suyunu süzün. Soğanı yağda kavurup, üzerine tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız patates ve havucu ilave ederek kavurmayı sürdürün. Doğranmış biberleri ilave edip, 1-2 dakika daha kavurun. Barbunyaları ve sarımsakları ekleyip, karıştırın. Üzerine 1 bardak sıcak su, şeker ve tuzu ilave edin. Kısık ateşte, barbunyalar iyice pişinceye kadar pişirin. Üzerini maydanoz ile süsleyin.

MALZEMELER (4 kişilik)

* 1 kg taze barbunya
* 2 patates, 2 havuç
* 5-6 çarliston biber
* 2-3 domates, 2 diş sarımsak
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 kuru soğan, tuz
* Maydanoz, 1 tatlı kaşığı şeker

***

Mutfak rehberi

Çerezlerin yararları
Kuru kayısı: Karaciğer hücrelerini yenileyerek, kanserden koruyor.
Kuru üzüm: Kan yapıyor. Unutkanlığa iyi geliyor.
Badem: Kolesterolü düşürüyor.
Leblebi: Mide suyunu alıyor, mideyi rahatlatıyor.
Acıbadem: Göğüs yumuşatıcı özelliğiyle, öksürüğü kesiyor.
Ayçekirdeği: Gerginlik ve heyecanı gideriyor.
Kabak çekirdeği: İdrar zorluğuna ve prostata iyi geliyor.
Antepfıstığı: Mesane yolundaki kumları temizliyor.
Fındık: Kolesterolü düşürüyor ve kalp krizi riskini azaltıyor.




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Çanakkale kaplıcalarıBunalımdan kurtulmak için
Güzelliğin kurallarıSıcaktan kavrulanlara...
Domates neden ideal bir besin?Çizgi ötesi
Yeni doğanlarda inmemiş...Reflü hastalığının nedenleri
Kahvaltı yapmadan...Yanlış ilaca dikkat!
Uykuda gelen tehlikeBoynunuzu ihmal etmeyin!
Tıp sözlüğüPratik hayat
Aşk günlüğüMesaj kutusu
En Geyik Espriler
GÜNCEL
Şok Şok gerçek!
Amerika'nın kedi, köpek, domuz ve tavuk leşinden yapılmış yemlerle...
Prof. Beyaz: Leşle beslenen...
İhbarlı terör
Jigolo askere ihraç
Halil Ergün ölümden döndü
Üstsüz Ruslar plaj kapattı
Hain pusu: 3 şehit
SPOR
Kiev'de Kiev'de horon: 2-1
Kaplan, Şampiyonlar Ligi 3. ön elemesinde Verpakovskis'le yenik...
Sambacı tuzağı
Fener'e müjde
2-0'dan maç verilmez!
Emre kuşatması
Nihayet oldu
Rüya Takım yine kazandı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Fırtına 27 C,Fırtına 17 C
ANKARA - Fırtına 30 C,Yağmur 15 C
IZMİR - Par. Bul. 34 C,Par. Bul. 19 C
ANTALYA - Par. Bul. 31 C,Açık 21 C
ADANA - Par. Bul. 30 C,Par. Bul. 22 C
EKONOMİ
IMKB E: 19,393 D:% 0.75
DOLAR S: 1,451,000 D:% -0.21
EURO S: 1,780,000 D:% 0.06
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm haklari saklidir.
MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S.