Pırıl pırıl sürahiler... PARLAKLIĞINI yitirmiş bir sürahiye eski halini kazandırmak için yarısına kadar yırtılmış gazete kağıdı doldurun ve 3'te 1'ine sıcak su koyup sallayın. Daha sonra sürahinizi bulaşık deterjanı ile yıkayın. Tüm lekelerin çıktığını göreceksiniz.
Tabaklardaki çatlaklar YEMEK takımınızdaki tabakların çatlaklar sebebiyle kırılmalarından ve takımın bozulmasından korkuyorsanız, çatlak tabağı bir tencereye yerleştirip süt ile doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın. Çatlaklardan eser kalmayacaktır.
Tencerenin dibi tutmasın ÇOK yağlı taze süt kaynatılırken, çoğu kez dibi tutar. Tencerenin dibini temizlemek de güç olur. Bunun için sütü kaynama kabına koymadan önce, kabı temiz su ile iyice çalkalayın. Kurutmadan içine sütü döküp kaynatın. Göreceksiniz ki, süt kaynarken dibini tutmayacaktır.