HAZIRLANIŞI Kabakları kazıyıp içlerini boşaltın. Kıymanın içine soğanları rendeleyin. Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra, kıymaya karıştırın. Domates salçasını biraz sulandırdıktan sonra, kıymaya ekleyin. Tuzu, karabiberi ve dereotunu ilave edip iyice karıştırın ve kabakların içlerine doldurun. Tencereye yerleştirin. Üzerine bir miktar su ekleyip, hafif ateşte pişirin. Üstüne kıyılmış dereotu serpin ve yoğurtla servis yapın.
HAZIRLANIŞI Meyve salatasını hazırlayın. Mereng için yumurta aklarını çırparak kar haline getirin. Şekeri ekleyip birlikte iyice çırpın ve bir sıkma torbasına koyup, yağlı kağıt üzerine iri ceviz büyüklüğünde sıkın. Hafif pembeleşinceye kadar fırında pişirin. Krokanı hazırlamak için ince yayvan alüminyum bir tepsiye toz şekerini dökün ve ateşin üzerinde eriyinceye kadar karıştırın. Kıyılmış badem ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. İyice soğuduktan sonra, soğuk suya oturtun. Krokanı tepsiden kazıyıp alın ve yağlı kağıt arasında kırın. Mereng toplarını krem şantiye bulayın, meyve salatasının üzerine koyup, krokan serpiştirin.
MALZEMELER (8 kişilik) * Dilediğiniz mevsim meyveleri * Mereng için 4 yumurta * 1.5 su bardağı toz şeker * 150 gr tuzsuz badem * 1 su bardağı toz şeker * 400 gr krem şanti
Sosisli Makarna
HAZIRLANIŞI Sosisleri doğrayın. Soğan ve havucu temizleyip küp şeklinde kesin ve havuçları tuzlu suda haşlayıp süzün. Makarnayı bol tuzlu suda haşlayıp, daha sonra süzün. Margarini tavada eritip, sosisleri hafifçe kavurun. Soğan ve havucu ekleyip, 2-3 dakika karıştırın. Haşlanmış bezleye ve soyulup küp doğranmış domatesleri ilave edip, 10 dakika pişirin. Makarnayı, hazırladığınız malzemeyle karıştırın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyarak, sıcak olarak servis yapın.