HAZIRLANIŞI Semizotunu iyice yıkayarak yapraklarını ayırın. Sarımsağı soyup döverek yoğurtla karıştırın. Domatesin kabuklarını soyup küçük doğrayın. Domatesleri, sarımsaklı yoğurdu, tuz, karabiber, dövülmüş cevizi semizotu yapraklarıyla karıştırın. Servis tabağına alarak üzerine kırmızı biber ve ceviz serpin. Dilediğizi zaman servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * Yarım kilo semizotu * 1 su bardağı yoğurt * 1 çorba kaşığı ceviz * 2 diş sarımsak * 1 adet domates * Tuz, karabiber, kırmızı biber
Tavukgöğsü
HAZIRLANIŞI Sütü kaynatın. Soğuk sütte ıslatılıp sos kıvamına gelmiş pirinç ununu ve şekeri de katarak karıştırın ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Diğer taraftan göğüs etini, lifleri boyunda didikleyin. Avuç arasında da yuvarlayarak lifleri iyice gevşetip suya atın. Biraz bekledikten sonra lifleri tekrar avuç arasına alıp ovuşturarak iyice inceltin. Muhallebiden, bir kepçe kadar liflerin üzerine koyup bir tahta kaşıkla döverek lifleri iyice ezin ve muhallebi tenceresine koyup tekrar ateşe koyun. Ateşte tekrar eze eze karıştırarak 1-2 taşım kaynatın. Yarım bardak su koyup pişin. Hafif su ile ıslatılmış kaselere boşaltın. Donunca tatlı tabaklarına ters çevirin. Üzerini tarçınla süsleyin.
MALZEMELER (4 kişilik) * 1 litre süt * 1 bardak şeker * 125 gr pirinç unu * Bir tavuğun göğüs eti kısmının yarısı * Tarçın
Sosisli Lavaş
HAZIRLANIŞI Sosisleri bütün olarak tencereye koyun. Soyup küp küp doğradığınız domatesi sosislere ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Lavaşların içine sosisleri koyarak rulo biçiminde sarın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirin. Fırından alıp sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
MALZEMELER (6 kişilik) * 6 adet sosis * 1 adet domates * 1 paket lavaş ekmeği * Yarım su bardağı kaşar peyniri