Ekmekler bayatlamasın EKMEĞİN taze kalmasını istiyorsanız, ekmeğinizle birlikte aynı kaba ortadan ikiye bölünmüş bir patates veya elma koyun, böylece ekmek küflenmeyecek ve uzun süre tazeliğini koruyacaktır. Ekmeği ayrıca derin dondurucuda bir naylon içinde saklayarak ve daha sonra fırında ısıtarak da taze kalmasını sağlayabilirsiniz.
Bal şekerlendiyse... ŞEKERLENMİŞ balınızı tekrar eski haline döndürmek için, bir kavanoz içinde, sıcak su dolu (kaynamayan) bir kabın içine oturtup bir süre bekletin. Balı bozulmadan uzun süre saklamanın yolu da, balı cam kavanozda ve ışık almayan bir ortamda muhafaza etmekten geçiyor.
Kızartma yaparken TEREYAĞ ve margarin ile yapılan kızartmalarda, yağın sıçramasını önlemek için erimeden üzerine tuz serpin. Yağın, yanıp kararmaması için ise içine bir diş kabuklu sarımsak veya bir parça ekmek ya da bir şarap mantarı veya bir parça havuç atın.