Kıymalı Pide HAZIRLANIŞI Ilık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin. Unu derin bir kaba dökün. Ortasına eritilmiş margarinin bir kısmını, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyin, yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin. Soyulmuş, küçük doğranmış soğanı ve sivri biberleri, kalan margarinle kavurun. Kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuz ekleyip iyice karıştırın. Hamuru yoğurup 6 parçaya ayırın. Her parçayı merdaneyle oval şekilde açın. Ortalarına kıymalı karışımı yerleştirin ve uzunlamasına olan kenarlarını üzerine kapatın. Üzerlerine 25-30 dakika kadar bekletin. Yumurta sarısını sürün ve ısıtılmış 200 dereceli fırında 25 dakika kadar pişirin.
MALZEMELER (6 kişilik) * 4 su bardağı un * 1 su bardağı süt * 1 kibrit kutusu kadar yaş maya * 1 yumurta sarısı * 1 yumurta * 1 kahve fincanı eritilmiş margarin * 2 çorba kaşığı sıvıyağ * Tuz, karabiber
Reçelli Milföyler HAZIRLANIŞI Milföy hamurlarının her parçasını 2 kareye bölün. Fırın tepsisine yerleştirin. Fırını 220 derecede ısıtın ve ardından hamurları altın sarısı renk alana kadar pişirin. Fırından çıkarınca soğutun. Bu arada pudingi süt ile pişirin. Hamurları sandviç ekmeği gibi enlemesine ikiye bölün ve içlerine puding doldurun. Hemen ardından da tercih ettiğiniz reçelden her sandviçin arasına birer çay kaşığı koyun. En son olarak da üzerlerine bol pudra şekeri serpin.
MALZEMELER (6 kişilik) *6 adet milföy hamuru * 1 paket vanilyalı puding * 2,5 su bardağı süt * 250 gr reçel, pudra şekeri
Bulgurlu Köfte HAZIRLANIŞI Bulguru derin bir kaba alıp sıcak suda yumuşayana kadar bekletin. İçine rendelenmiş soğan, un, tuz, ezilmiş sarımsak, nane ve yumurta akını ekleyip iyice yoğurun. Köfte harcından küçük parçalar koparıp oval köfteler yapın. Köfteleri kaynar tuzlu suda haşlayıp, kevgirle çıkartın. Kalan 2 soğanı doğrayıp margarinle pembeleştirin. Kırmızı toz biber serpin, kızarınca ateşten alın. Köftelerin üzerine yoğurt koyduktan sonra yağı da yoğurdun üzerine dökün.
MALZEMELER (6 kişilik) * 2 su bardağı ince bulgur * 3 soğan * 3 diş sarımsak * 3 çorba kaşığı un * 500 gr kaymaklı yoğurt * 2 su bardağı sıcak su * 3 çorba kaşığı margarin * 1 adet yumurta akı * 1 çorba kaşığı kuru nane * Tuz, kırmızı toz biber
Mutfak rehberi MAYONEZLİ HARDAL SOSU Malzemesi: * 2 çorba kaşığı mayonez * 3 çorba kaşığı hardal * Yarım limon suyu * Çok az acı biber salçası Mayonezi bir kaba alın. 3 çorba kaşığı hardalı, yarım limon suyunu ve biber salçasını katın. Kuvvetlice karıştırın ve buzdolabında bekletin.
TARHUNLU HARDAL SOSU Malzemesi: * 3 çorba kaşığı hardal * 250 ml süt kreması * Yarım demek tarhun otu * Tuz, karabiber Kremayı iyice çırpın. Tarhun otunu mikserden geçirin ve kremaya ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Bu sosu salatalarda kullanabilirsiniz.