Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Yaşam | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 16 Temmuz 2004

Lezzet Sofrası



Hünkarbeğendi

HAZIRLANIŞI
Patlıcanları közleyip, soyun. Soya yağı ve limon suyunu ekleyip, püre haline getirin. Unu, bir tavada 2 kaşık soya yağı ile kavurun. Sütü ilave edip, beşamel sosu hazırlayın. Sosu ateşten alır almaz, rendelenmiş kaşar peynirini, tuzu ve şekeri ekleyip, patlıcan püresi ile karıştırın. Ayrı bir kapta salçayı su ile ezin. İnce kıyılmış soğanı, ete ekleyip, 20 dakika pişirin. Maydanoz, dereotu ve fesleğeni robottan geçirip, 1 kaşık sıvı yağ, 2 kaşık limon suyunu ekleyerek hazırladığınız yeşil baharat sosunu servis tabağına alın. Üzerine patlıcan karışımını, sonra da etleri koyup, servis yapın.

MALZEMELER (4 kişilik)

* 150 gr et
* 1 soğan
*
2 patlıcan
* 1 limon
*
4 çorba kaşığı soya yağı
* Yarım kahve fincanı un
*
1 kahve fincanı süt
* 1 kahve fincanı kaşar peyniri
*
2 kaşık yeşil baharat sosu
* 1 tatlı kaşığı domates sosu
*
1 kaşık domates salçası
* Tuz

Vişneli Tatl

HAZIRLANIŞI
Vişnelerin çekirdeklerini çıkartın. Tepsiyi iyice yağlayıp, vişneleri dizin. Yumurtaları şekerle birlikte krema kıvamına gelinceye kadar çırptıktan sonra, un ve tuzu ekleyin. Sütü ılıtıp, vişne likörü ile karıştırdıktan sonra hamura ilave edin. Pürüzsüz bir hale gelinceye kadar çırpın. Hamuru vişnelerin üzerine dökün. 200 derece ısıtılmış fırının en alt rafında, yarım saat pişirin. Sonra dilimleyip, üzerine pudra şekeri serpin. Servis yapın.

MALZEMELER (8 kişilik)
* 750 gr vişne
* 1 su bardağı un
*
3 adet yumurta
* 2 su bardağı süt
*
1 çorba kaşığı vişne likörü
* 2 çorba kaşığı pudra şekeri
*
Yarım çay kaşığı tuz

Zeytinyağlı Kabak

HAZIRLANIŞI
Kabakları uzunlamasına ikiye ayırın. Kenarlarında 2 cm mesafe bırakarak ortalarını bıçakla oyup çukurlaştırın. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Kabakları koyup hafif kızartın. Ayrı bir kaba alın. Piyazlık doğranmış soğanları, aynı yağda kavurun. Soyup doğradığınız sarımsağı ilave edip 1 dakika daha kavurun. Üzerine soyulup doğranmış domates, doğranmış maydanoz ve şekeri ekleyip pişirin. Soğanlı harcı, kabakların içine doldurun. Kabakların üzerine çıkmayacak kadar sıcak su ekleyip, 20 dakika pişirin.

MALZEMELER (4 kişilik)
* 1 kabak
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
*
2 soğan
* 2 diş sarımsak
*
2 domates
* 5 sap maydanoz
*
1 çay kaşığı toz şeker
* Tuz




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Akupunktur doğurganlığı...Aşılama hakkında bilmedikleriniz
Göz sağlığı merkezi...Yaz meyvesi kavunun faydaları
Besinler ve vitaminlerHorlamamak için yan yatın
Kusursuz saçlar...Çizgi ötesi
Hayatınızın 2. baharıOje sürmenin püf noktaları
Pratik HayatMesaj kutusu
En risklisi 'gizli şeker'Düşük kalorili diyetin zararları
Tıp sözlüğüMutfak Rehberi
GÜNCEL
Helal Helal olsun, yakaladınız'
Türkiye'nin kırmızı bültenle aradığı Alaattin Çakıcı,...
Candan can gitti
Kalkavan dünyayı dolaşacak
Üç telefona 36 yıl
Korkak eşek sakat ediyordu
Bu kıza dikkat
Kitap Dünyası
SPOR
Kluivert Kluivert savaşı
Önder'in transferinde F.Bahçe'den gol yiyen Cimbom, ezeli rakibine...
İhale Digitürk'ün
Şova hazır olun
İlle'de Emre
İyi sinyaller
Mondragon geri adım attı
Topbaşı pazar günü
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 24 C,Par. Bul. 16 C
ANKARA - Yağmur 23 C,Yağmur 10 C
IZMİR - Par. Bul. 31 C,Açık 16 C
ANTALYA - Par. Bul. 28 C,Par. Bul. 18 C
ADANA - Par. Bul. 31 C,Par. Bul. 20 C
EKONOMİ
IMKB E: 18,966 D:% 1.78
DOLAR S: 1,437,000 D:% 0.21
EURO S: 1,775,000 D:% -0.06
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
YAŞAM
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Yaşam | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm haklari saklidir.
MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S.