HAZIRLANIŞI Patlıcanları közleyip, soyun. Soya yağı ve limon suyunu ekleyip, püre haline getirin. Unu, bir tavada 2 kaşık soya yağı ile kavurun. Sütü ilave edip, beşamel sosu hazırlayın. Sosu ateşten alır almaz, rendelenmiş kaşar peynirini, tuzu ve şekeri ekleyip, patlıcan püresi ile karıştırın. Ayrı bir kapta salçayı su ile ezin. İnce kıyılmış soğanı, ete ekleyip, 20 dakika pişirin. Maydanoz, dereotu ve fesleğeni robottan geçirip, 1 kaşık sıvı yağ, 2 kaşık limon suyunu ekleyerek hazırladığınız yeşil baharat sosunu servis tabağına alın. Üzerine patlıcan karışımını, sonra da etleri koyup, servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 150 gr et * 1 soğan * 2 patlıcan * 1 limon * 4 çorba kaşığı soya yağı * Yarım kahve fincanı un * 1 kahve fincanı süt * 1 kahve fincanı kaşar peyniri * 2 kaşık yeşil baharat sosu * 1 tatlı kaşığı domates sosu * 1 kaşık domates salçası * Tuz
Vişneli Tatl
HAZIRLANIŞI Vişnelerin çekirdeklerini çıkartın. Tepsiyi iyice yağlayıp, vişneleri dizin. Yumurtaları şekerle birlikte krema kıvamına gelinceye kadar çırptıktan sonra, un ve tuzu ekleyin. Sütü ılıtıp, vişne likörü ile karıştırdıktan sonra hamura ilave edin. Pürüzsüz bir hale gelinceye kadar çırpın. Hamuru vişnelerin üzerine dökün. 200 derece ısıtılmış fırının en alt rafında, yarım saat pişirin. Sonra dilimleyip, üzerine pudra şekeri serpin. Servis yapın.
MALZEMELER (8 kişilik) * 750 gr vişne * 1 su bardağı un * 3 adet yumurta * 2 su bardağı süt * 1 çorba kaşığı vişne likörü * 2 çorba kaşığı pudra şekeri * Yarım çay kaşığı tuz
Zeytinyağlı Kabak
HAZIRLANIŞI Kabakları uzunlamasına ikiye ayırın. Kenarlarında 2 cm mesafe bırakarak ortalarını bıçakla oyup çukurlaştırın. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Kabakları koyup hafif kızartın. Ayrı bir kaba alın. Piyazlık doğranmış soğanları, aynı yağda kavurun. Soyup doğradığınız sarımsağı ilave edip 1 dakika daha kavurun. Üzerine soyulup doğranmış domates, doğranmış maydanoz ve şekeri ekleyip pişirin. Soğanlı harcı, kabakların içine doldurun. Kabakların üzerine çıkmayacak kadar sıcak su ekleyip, 20 dakika pişirin.
MALZEMELER (4 kişilik) * 1 kabak * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 soğan * 2 diş sarımsak * 2 domates * 5 sap maydanoz * 1 çay kaşığı toz şeker * Tuz