Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Yaşam | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 13 Temmuz 2004

Vatandaş Yazıyor



İş bulma Kurumu'nda torpil yapılıyor iddiası
Hem Devlet Memurluğu Sınavı, hem de Kamu Personeli Seçme Sınavları'nı geçmeme ve yüksek puan almama rağmen kaç senedir herhangi bir kuruma yerleştirilmedim.çen gün, iş ve işçi bulma kurumunda Kahramanmaraş Afşin Termik Santrali için çok sayıda alım olduğunu öğrendim. Kayıt yapmak için gittiğimde memur; 'Kadroçoktan hazır bile, bu alımlar formalite, kendinizi de harap ediyorsunuz bizi de... Boşu boşuna yoruyorsunuz' dedi.
'GÜVENİMİZ KALMADI'
Bunca yıl eğitim gördüm, sınav için ter döktüm ve borç alarak girdiğim sınavlardan yüksek puanlar almama rağmen böyleçirkin olayların yaşanması beni gerçekten üzdü. Artıkınavlara girmemin gereksiz ve sadece birilerinin rantına olduğunu öğrenmiş bulunuyorum. Torpille hakkımızın yenmesini eshefle kınıyor bu durumu sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a şikayet etmek- Bu olay devlete olan güvenimi gerçekten sarsmıştır. (Volkan Rüzgar)

'DÖNERCİLER DENETLENSİN'
Esenler'in Turgutreis Mahallesi'nde oturuyorum. Tepe Meydanı'nda bir oto yıkama yerinin hemen yanında dönerci var.Üstelik döner dükkanın dışında yapılıyor. Tabii ki oto yıkamacıdan havaya uçuşan su damlacıkları dönere yapışıyor ve mikrop bulaştırıyor. Ayrıca son zamanlarda özellikle de Bakırköy'de yaygınlaşan simit evleri de dış ortamla temas halinde... Yoldan geçen hastalıklı biri öksürse, hapşırsa mikroplar direkt olarak simitlerin üzerine yapışıyor. Ama kimse bunun farkında bile değil. Belediye ekiplerinden bu konuda çok duyarlı olmalarını, dönercileri ve simit evlerini sürekli denetlemelerini istiyorum. (Mustafa Fırat)

'Hakkımızı istiyoruz'
Bizler, raylı sistemin peron, gişe ve temizlik görevlileriyiz. Taşeron firmaya bağlıyız ve ihaleler yıllık olarak yapılıyor. Vergi iadelerimizi, 2003 yılı sonunda, o anda görevde bulunan taşeron firmaya verdik. Ancak, toplam alacağı 400 milyon lira olan bir personele, 120 milyon lira verildi. Geriye kalan 280 milyon lira hala hesabımıza yatırılmadı. Yaklaşık 550 kişinin 280'er milyon lira alacağı var. Lütfen bizim hakkımız yenmesin. Yetkililerden sorunlarımızın çözülmesini bekliyoruz. (Bir grup raylı sistem çalışanı)

'MİNİBÜSLER TRAFİĞİ TIKIYOR'
Edirnekapı Şehitlik mevkiinde tramvay çalışmaları nedeniyle iki şeritli yol, tek şeride indi ve trafik yoğunluğu yaşanmaya başlandı. Bir de bu yoğunluğun yaşandığı yerde minibüslerin yolcu almak için dakikalarca beklemeleri trafiğin iyice durmasına neden oluyor. Sırf bu yüzden saatlerimiz yollarda geçiyor. Yetkililerin bu soruna el atmasını ve bu trafik çilesinden bizi kurtarmasını bekliyoruz. (Osman Özgür)

'Vatandaş soyuluyor'
Aksaray Yeraltı Çarşısı'nda, Yenikapı çıkış kapısı tarafında bulunan umumi tuvalette, vatandaştan 1 milyon lira alıyorlar. Bunun nedenini sorduğumuzda ise, tuvaleti işletenler, belediyeye ayda 6 bin dolar kira verdiklerini ve bu kira bedelini çıkarabilmek için böyle astronomik ücretler koyduklarını söylüyorlar. Belediye, vatandaşı düşünerek makul bir kira bedeli almalı. Vatandaşın göz göre göre soyulmasına artık seyirci kalınmamalı. (Onur Ulvi Altun)

Yeşil alanlar kirletiliyor
Haftasonları, İstanbul'daki sahil şeridi tamamen piknikçilerle doluyor. Bütün yeşil alanlar işgal ediliyor. Özellikle Yeşilköy'de piknikçiler yüzünden adım atacak yer kalmıyor. Tüm yeşillik alanlarda mangal yapılıyor, etrafa kötü kokular yayılıyor, çöpler ortalara bırakılıyor. Yeşilköy'de oturuyorum. Piknikçiler yüzünden evimin balkonunda oturamıyorum. Bütün parklar ve yeşil alanlar kirletiliyor ve işin en ilginç yanı da yetkililer bu seyirci kalıyor. (Salih Ergin)


Hazırlayan: Esra Boğazlıyan

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
Örnek sporcu!Ne yaptın Ayşe
Aile içi kaçırma!36 yıl şaka değil
Erbakanlar'a suçlamaÖlümün sorumlusu SSK
Doktorun cinnetiTüm Adana şahit
Anadolu güzelleriŞemsiyeleri açın
'Babacığım, ölemezsin'4 aylık ikizleri sokağa attılar
Tek hobisi okul yaptırmakBorcunu ödemedi canından oldu
Martılara dikkat!Dövmedik, kuyuya düştü
Tatlandırıcılara dikkat!58 yaşında kimliği oldu
AIDS'li çocuk kurtulacakZuladan mülteci çıktı
Rusya'da, Türk şoför kaybolduEngin Akyüz'e acı veda
Terör yine kan kustuGünün Öyküsü
GüneBAKIŞ...GüneBAKIŞ..
GüneBAKIŞ.GüneBAKIŞ
EKONOMİ
Biz Biz de suçluyuz!
Siyasileri yolsuzlukla suçlayanların büyük kısmı bundan geri...
Hurmalı mama
Bayilere 1.5 cent artış
Havaş kalitesi onaylandı
Bakanın rötar kızgınlığı
Turizmde büyük artış
Tekzen çalışanları Bozüyük'te
YAŞAM
Eski Eski dostlar düşman oldu
Mehmet Ali Erbil'in kendisi hakkında sarf ettiği ağır sözleri öğrenen...
Asi, çılgın ve romantik
İşin Ustası
Albüm ve imajda Kusursuzsun'
Cici baba hediyesi
Yaz aşkını buldu!
Kalkavan'ı uslandırdı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 29 C,Par. Bul. 21 C
ANKARA - Par. Bul. 34 C,Açık 15 C
IZMİR - Par. Bul. 35 C,Par. Bul. 18 C
ANTALYA - Açık 33 C,Açık 23 C
ADANA - Par. Bul. 33 C,Açık 24 C
EKONOMİ
IMKB E: 18,327 D:% 1.38
DOLAR S: 1,447,000 D:% 0.14
EURO S: 1,791,000 D:% 0.11
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
SPOR
GÜNCEL
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Yaşam | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm haklari saklidir.
MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S.