Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Yaşam | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 07 Temmuz 2004

Lezzet sofrası



Soslu Spagetti

HAZIRLANIŞI
Fesleğen, fıstık, sarımsak, zeytinyağı ve peyniri, mutfak robotunda macun gibi oluncaya kadar çekin. Derin bir tencerede, tuz ve sıvı yağ eklenmiş kaynar suda makarnaları haşlayıp süzün. Servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız sosu dökün. Fesleğen yaprakları ve rendelenmiş peynir ile süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER (4 kişilik)
*1 paket makarna
* 6 çorba kaşığı dolmalık fıstık
*
6 çorba kaşığı parmesan ya da kaşar peyniri
* 5 çorba kaşığı zeytinyağı
*
2 demet taze fesleğen
* 3 -4 diş sarımsak
* Tuz, karabiber


Kayısılı Pasta

HAZIRLANIŞI
Akşamdan ıslattığınız kayısıları küçük küçük doğrayın, şeker, nişasta, 2 çorba kaşığı su ve tuz ilave edip, benmari usulü pişirin. Yumurtaların aklarını ayırıp, kar haline gelene kadar çırpın. Yumurta aklarını ve limon suyunu karışıma ekleyin. Kayısılı karışımı bisküvilerin üzerin üzerine yayıp, Hindistan cevizi serpin. Birer bisküvi ile kapatın. Üzerini birer parça krema, kayısı ve yarım cevizle süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat soğutup, servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
*25 adet kuru kayısı
* 3 çorba kaşığı mısır nişastası
*
2 adet yumurta
* 1 kaşık limon suyu
*
Yarım çay kaşığı tuz
* 20 adet kedi dili bisküvi
*
Yarım su bardağı Hindistan cevizi
* Üzerine 8-10 yarım ceviz içi

Etli Patlıcan

HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alacalı soyun ve uzunlamasına dörde bölüp her birini ortadan ikiye kesin. Patlıcanları tuzlu suda yarım saat bekletin. 1 çorba kaşığı sıvı yağı kızdırın, etleri ekleyip, 1 dakika kavurun. Doğranmış soğanı ilave edip, kavurmaya devam edin. Salça, doğranmış biber ve domatesleri de ekleyerek 3 dakika pişirin. 3 bardak sıcak su, tuz ve karabiberi ilave edin. Etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Patlıcanları sıvı yağda hafif kızartın, etlerin üzerine koyup, 15 dakika daha pişirin.

MALZEMELER (4 kişilik)
*5 adet patlıcan
* 500 gr kuşbaşı et
*
1 adet soğan
* 3 adet sivri biber
*
2 adet domates
* Sıvı yağ
*
1 tatlı kaşığı salça
* Tuz, karabiber

Mutfak Rehberi
SAKIZ: Bazı dondurmalarda, muhallebide ve aşurede.
SALEP: Kaymaklı dondurmada, sütlü ve sıcak içeceklerde.
TARAĞON: Sote et yemeklerinde, sirke yapımında, piliç, tavuk yahnilerinde, salatalarda.
TEREOTU: Zeytinyağlı birçok sebzelerde, salatalarda, bazı balık buğulamalarında, cacıkta, dolma içlerinde, kabak yemeklerinde ve bazı soslarda.
TARÇIN: Sütlü tatlılarda, bisküvilerde, bazı keklerde, bazı meyvalı pastalarda.
ZENCEFİL: Meyva tartlarında, keklerde, kuru bisküvilerde, bazı marmelatlarda.




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Sıcak sendromuna dikkat!Sağlık ve güzellik sizi bekliyor
Mide kaslarını güçlendirinSafra kesesi taşları,...
Evlilerin dikkatineKadın olmanın gururu
Sizin saçlarınız da...Pratik Bilgiler
Seksi bacaklara sahip olmak içinCilt kanserinde erken...
Dilediğiniz gibi yiyerek...Aşk Günlüğü
Mesaj KutusuSizin Şiirleriniz
Çizgi ötesi
GÜNCEL
Sıkıysa Sıkıysa 'gecekondur'
Yeni yasa tasarısı ile; gecekondu yapana, kaçak binaya su, elektrik,...
İnanılmaz ölüm
Düğüne özel beste
Aşçılar Anıtkabir'de
Duygusal rockçılar
Serinlemeyi abartmayalım
Doktorlar da yanılır!
SPOR
Emre Emre kapışması
Başta Fener ve Beşiktaş olmak üzere Milan, Arsenal ve Fiorentina,...
Fener Favori
Kluivert gözde
Çalışan asla kaybetmez!
Biz birlikte karar alırız
Tempoya alıştım
Ben işime bakarım
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 27 C,Par. Bul. 19 C
ANKARA - Par. Bul. 30 C,Par. Bul. 11 C
IZMİR - Par. Bul. 38 C,Par. Bul. 19 C
ANTALYA - Açık 34 C,Açık 22 C
ADANA - Par. Bul. 35 C,Par. Bul. 25 C
EKONOMİ
IMKB E: 18,297 D:% 0.32
DOLAR S: 1,445,000 D:% 0.14
EURO S: 1,785,000 D:% 0.85
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
YAŞAM
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Yaşam | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm haklari saklidir.
MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S.