Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Yaşam | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 06 Temmuz 2004

Lezzet sofrası



Yufkada Tavuk Budu

HAZIRLANIŞI
Butları haşlayın. Suyunu iyice süzün. Üzerine tuz. Karabiber serpip, soğumaya bırakın. Isıya dayanıklı cam bir kabı sıvı yağ ile yağlayın. Yufkaları ikiye bölün. Her yarım yufkanın içine bir tavuk budu koyup, uç kısmı dışarıda kalacak şekilde sardıktan sonra cam kaba yerleştirin. 1 yumurta, yarım su bardağı yoğurt, ve 1 çay bardağı sıvı yağı bir kasede çırpıp, yufkaların üzerine dökün. Isıtılmış 200 derecede üstleri kızarana kadar 25 dakika pişirin.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 1 adet yumurta
* 6 adet haşlanmış tavuk budu
*
1 çay bardağı sıvı yağ
* Yarım su bardağı yoğurt
*
3 adet yufka
* Tuz, karabiber

Erik Kompostosu

HAZIRLANIŞI
Eriklerin saplarını temizleyip iyice yıkayın ve bir tencereye alın. Üzerine su ekleyin. Sonra ateşe koyup, iki taşım kaynatın. 2 su bardağı toz şekeri ve çubuk tarçını ekleyip, iki üç taşım daha kaynatın. Erikler ezilip, dağılmadan kompostoyu ocaktan alın. İyice ılınınca, buzdolabına koyup soğutun. Sonra kaselere paylaştırarak servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 500 gr kırmızı erik
* 2 su bardağı toz şeker
*
2.5 su bardağı su
* 1 çubuk tarçın

Patlıcan Salatası

HAZIRLANIŞI
Patlıcanları közleyip, kabuklarını soyun. Kuşbaşı iriliğinde doğrayın ve derin bir kaba alın. Soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri, halka doğranmış biberleri, kıyılmış maydanozu patlıcana ekleyin. Üzerine tuz serpin. Soğanları soyup, piyazlık doğrayın, tuzla hafif ovup, salatala ekleyin. Sarımsakları soyup ezin. Yarım çay bardağı sirkeyi bir kaseye alın, ezilmiş sarımsağı ekleyip karıştırın ve patlıcanlı karışımın üzerine döküp harmanlayın.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 3 adet bostan patlıcanı
* 3-4 adet domates
*
1 demet maydanoz
* 2-3 adet sivri biber
*
2 adet kuru soğan
* Tuz
*
Yarım çay bardağı sirke
* 2-3 diş sarımsak

Mutfak Rehberi
KİMYON: İç pilavlarda, köftelerde, sosis yapımında.
KİŞNİŞ: Sosis sanayiinde, kuru bisküvilerde.
MAYDANOZ: Gerek kıyılmış ve gerekse yaprak olarak kullanılmadığı çok az yer vardır.
MERZENGÜÇ: Kekiğin kullanıldığı yerlerde kullanılır.
NANE: Bazı çorbalarda, sebze yemeklerinde, sirkeli koyun kuzu salçalarında, taze meyva kokteyllerinde, soğuk içeceklerde kullanılır.
REZENE: Peynir ezmelerinde, turşularda, beyaz soslu et, tavuk, dana ve kuzu yahnilerinde.
SAFRAN: Balık çorbalarında, pilavlarda, zerdelerde v.s.




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Unutkanlığa karşı hafıza...Yaz yorgunluğuna önlem alın
Vücudunuza özen gösterinDoğru makyaj için uyarılar!
Her saç farklı bakım ister...Pratik Hayat
Çizgi ötesiAşk günlüğü
Mesaj kutusuSizin şiirleriniz
Kalsiyum zayıflatıyorMigrene bir ışık
GÜNCEL
Trilyona Trilyona bedel 1TL
Piyasada olmadığı için 1 liralık borcunu bankaya yatıramayınca 10 gün...
Kardeşi için ölüme daldı
Lanetli yalıda yangın
Ehliyetsiz sürücü dehşeti
Kadın her yaşta güzeldir!
Melek gibi kaymakam
Haydi Olimpiyat'a
SPOR
Rüştü Rüştü sevdası!
Teknik Direktör Daum, yöneticilerin "Olmaz" dediği milli kaleci de...
Emre Pazarlığı
Keyfi yerinde
Yolun başındayız
Balayı bitti
İki bomba gelecek
Doğan mutlu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 26 C,Par. Bul. 19 C
ANKARA - Par. Bul. 29 C,Par. Bul. 11 C
IZMİR - Par. Bul. 37 C,Par. Bul. 19 C
ANTALYA - Par. Bul. 33 C,Par. Bul. 22 C
ADANA - Par. Bul. 33 C,Par. Bul. 25 C
EKONOMİ
IMKB E: 18,238 D:% -1.71
DOLAR S: 1,441,000 D:% -0.07
EURO S: 1,773,000 D:% 0.17
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
YAŞAM
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Yaşam | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm haklari saklidir.
MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S.