HAZIRLANIŞI Butları haşlayın. Suyunu iyice süzün. Üzerine tuz. Karabiber serpip, soğumaya bırakın. Isıya dayanıklı cam bir kabı sıvı yağ ile yağlayın. Yufkaları ikiye bölün. Her yarım yufkanın içine bir tavuk budu koyup, uç kısmı dışarıda kalacak şekilde sardıktan sonra cam kaba yerleştirin. 1 yumurta, yarım su bardağı yoğurt, ve 1 çay bardağı sıvı yağı bir kasede çırpıp, yufkaların üzerine dökün. Isıtılmış 200 derecede üstleri kızarana kadar 25 dakika pişirin.
MALZEMELER (6 kişilik) * 1 adet yumurta * 6 adet haşlanmış tavuk budu * 1 çay bardağı sıvı yağ * Yarım su bardağı yoğurt * 3 adet yufka * Tuz, karabiber
Erik Kompostosu
HAZIRLANIŞI Eriklerin saplarını temizleyip iyice yıkayın ve bir tencereye alın. Üzerine su ekleyin. Sonra ateşe koyup, iki taşım kaynatın. 2 su bardağı toz şekeri ve çubuk tarçını ekleyip, iki üç taşım daha kaynatın. Erikler ezilip, dağılmadan kompostoyu ocaktan alın. İyice ılınınca, buzdolabına koyup soğutun. Sonra kaselere paylaştırarak servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 500 gr kırmızı erik * 2 su bardağı toz şeker * 2.5 su bardağı su * 1 çubuk tarçın
Patlıcan Salatası
HAZIRLANIŞI Patlıcanları közleyip, kabuklarını soyun. Kuşbaşı iriliğinde doğrayın ve derin bir kaba alın. Soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri, halka doğranmış biberleri, kıyılmış maydanozu patlıcana ekleyin. Üzerine tuz serpin. Soğanları soyup, piyazlık doğrayın, tuzla hafif ovup, salatala ekleyin. Sarımsakları soyup ezin. Yarım çay bardağı sirkeyi bir kaseye alın, ezilmiş sarımsağı ekleyip karıştırın ve patlıcanlı karışımın üzerine döküp harmanlayın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 3 adet bostan patlıcanı * 3-4 adet domates * 1 demet maydanoz * 2-3 adet sivri biber * 2 adet kuru soğan * Tuz * Yarım çay bardağı sirke * 2-3 diş sarımsak
Mutfak Rehberi KİMYON: İç pilavlarda, köftelerde, sosis yapımında. KİŞNİŞ: Sosis sanayiinde, kuru bisküvilerde. MAYDANOZ: Gerek kıyılmış ve gerekse yaprak olarak kullanılmadığı çok az yer vardır. MERZENGÜÇ: Kekiğin kullanıldığı yerlerde kullanılır. NANE: Bazı çorbalarda, sebze yemeklerinde, sirkeli koyun kuzu salçalarında, taze meyva kokteyllerinde, soğuk içeceklerde kullanılır. REZENE: Peynir ezmelerinde, turşularda, beyaz soslu et, tavuk, dana ve kuzu yahnilerinde. SAFRAN: Balık çorbalarında, pilavlarda, zerdelerde v.s.