UZMANLAR, günde 5-6 küçük öğün yenilmesi halinde, kişinin kendisini daha enerjik hissedeceği gibi şişkinlik ve yorgunluğunun da azalacağını söylüyor. Yorgunluk çoğu kez susuzluğun ve sıvı eksikliğinin bir belirtisi. Günde en az 8-10 bardak su içerek, enerji düzeyi korunabilir. Hamur işlerinden uzak durulması ve hayvansal yağların alınmaması da önemli. Birçok araştırma, fazla miktarda hayvansal doymuş yağ ve hamur işi tüketenlerde, yorgunluk şikayetinin daha sık olduğunu ortaya koyuyor.
NELERİ TERCİH ETMELİSİNİZ? Sık sık atıştırılıyorsa, sadece atıştırma seçenekleri değiştirilerek enerji düzeyi yükseltilip, yorgunluk azaltılabilir. Patates ve mısır cipsi, kuru yemişler yerine, taze hazırlanmış sebze çubukları, salatalık, yeşil veya kırmızı biber kullanın. Küçük şekerlemeler, çikolatalar veya pastalar yerine, kuru veya taze meyveler tüketin. Dondurma yerine dondurulmuş üzüm taneleri veya dondurulmuş küçük kavun ve şeftali parçalarının yenilmesi, mayonez veya kremalı salata sosları yerine sirke ve limon suyunun tercih edilmesi öneriliyor. Yaz mevsiminde sürekli halsizlik ve yorgunluktan yakınanlara, 'Öğün sayısını artırmaları, sürekli sıvı içmeleri, meyve yemeleri ve dondurulmuş gıdaları tercih etmeleri' öneriliyor