HAZIRLANIŞI İncelttiğiniz göğüslerin üzerine tuz ve karabiber serpip, yarım saat bekletin. Pastırmayı ince ince kıyın. Kaşar peyniri, iri çekilmiş cevizi ve kıyılmış maydanozu ekleyip, karıştırın. Hazırladığınız harcı göğüslerin üzerine koyup, rulo şeklinde sarın, açılmaması için kürdanla tutturun. Kızdırılmış sıvı yağda kızartın ve cam fırın kabına dizin. İnce doğranmış soğanı margarinle pembeleştirin. Salça ve tavuk suyunu ekleyip, 1-2 dakika kaynatın. Sosu ruloların üzerine dökün, ocakta 30 dakika pişirin.
MALZEMELER (6 kişilik) * 6 tavuk göğüs * 100 gr pastırma l1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri * Yarım su bardağı ceviz * Yarım demet maydanoz * Tuz, karabiber * 1 kaşık margarin * 1 soğan * 1 kaşık salça l1 su bardağı tavuk suyu * Sıvı yağ
Yoğurt Tatlısı
HAZIRLANIŞI Yoğurt, şeker, yumurtalar, un, su, kabartma tozu, vanilya, limon suyunu birlikte iyice çırpın. Yağlanmış fırın tepsisine yayın. Isıtılmış orta sıcaklıktaki fırında (180 derece) 45-50 dakika kadar pişirin. 5 su bardağı şekeri, 6 su bardağı su ile kaynatın. Hemen üzerine hazırladığınız şurubu sıcak olarak dökün. Kabarması için üzerini kapatın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın (dilerseniz üzerine kaymak kolabilirsiniz).
MALZEMELER (6 kişilik) * 1 su bardağı yoğurt * 3 yumurta * Yarım limon * 4 su bardağı un * 1 paket kabartma tozu * 6 su bardağı su * 1 paket vanilya * 5 su bardağı şeker
Domatesli Pilav
HAZIRLANIŞI Bir tencereye soyulmuş domatesleri rendeleyin. 2 çorba kaşığı margarin veya tereyağını alın, domates suyunu çekene kadar kavurun. Ayıklanmış ve yıkanmış pirinci ilave edip, 1-2 dakika domates sosu ile birlikte kavurun. 3 su bardağı suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzunu ekleyin, kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın ve 30 dakika pilavı demlendirin. Sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 2 su bardağı pirinç * 2-3 adet domates * 2 çorba kaşığı margarin veya tereyağı * Tuz * 3 su bardağı su
Mutfak Rehberi
FESLEYEN: Et yemeklerinde, salçalarda, salatalarda, piliç dolmalarında kullanılır. HARDAL TOHUMU: Mayonezlerde, peynir ezmelerinde, soğuk soslarda, kabuklu deniz mahsullerinde kullanılır. HİND BİBERİ CURRY: Yahnilerde, tavuk ve dana salatalarında ve soslarda kullanılır. KARANFİL: Et, tavuk ve balık sularında, meyveli keklerde, turşularda kullanılır. ITIR: Köftelerde, sosislerde. KAKÜLA: Bazı çorbalarda, bisküvilerde, sosislerde ve bazı marmelatlarda kullanılır. KEKİK: Izgara etlerde, kebaplarda, köftelerde, salata soslarında kullanılır.