Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Yaşam | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 05 Temmuz 2004

Lezzet Sofrası



Saray Dolması

HAZIRLANIŞI
İncelttiğiniz göğüslerin üzerine tuz ve karabiber serpip, yarım saat bekletin. Pastırmayı ince ince kıyın. Kaşar peyniri, iri çekilmiş cevizi ve kıyılmış maydanozu ekleyip, karıştırın. Hazırladığınız harcı göğüslerin üzerine koyup, rulo şeklinde sarın, açılmaması için kürdanla tutturun. Kızdırılmış sıvı yağda kızartın ve cam fırın kabına dizin. İnce doğranmış soğanı margarinle pembeleştirin. Salça ve tavuk suyunu ekleyip, 1-2 dakika kaynatın. Sosu ruloların üzerine dökün, ocakta 30 dakika pişirin.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 6 tavuk göğüs
* 100 gr pastırma l1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* Yarım su bardağı ceviz
*
Yarım demet maydanoz
* Tuz, karabiber
*
1 kaşık margarin
* 1 soğan
*
1 kaşık salça l1 su bardağı tavuk suyu
*
Sıvı yağ

Yoğurt Tatlısı

HAZIRLANIŞI
Yoğurt, şeker, yumurtalar, un, su, kabartma tozu, vanilya, limon suyunu birlikte iyice çırpın. Yağlanmış fırın tepsisine yayın. Isıtılmış orta sıcaklıktaki fırında (180 derece) 45-50 dakika kadar pişirin. 5 su bardağı şekeri, 6 su bardağı su ile kaynatın. Hemen üzerine hazırladığınız şurubu sıcak olarak dökün. Kabarması için üzerini kapatın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın (dilerseniz üzerine kaymak kolabilirsiniz).

MALZEMELER (6 kişilik)
* 1 su bardağı yoğurt
* 3 yumurta
*
Yarım limon
* 4 su bardağı un
*
1 paket kabartma tozu
* 6 su bardağı su
*
1 paket vanilya
* 5 su bardağı şeker

Domatesli Pilav

HAZIRLANIŞI
Bir tencereye soyulmuş domatesleri rendeleyin. 2 çorba kaşığı margarin veya tereyağını alın, domates suyunu çekene kadar kavurun. Ayıklanmış ve yıkanmış pirinci ilave edip, 1-2 dakika domates sosu ile birlikte kavurun. 3 su bardağı suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzunu ekleyin, kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın ve 30 dakika pilavı demlendirin. Sıcak olarak servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 2 su bardağı pirinç
* 2-3 adet domates
*
2 çorba kaşığı margarin veya tereyağı
* Tuz
*
3 su bardağı su

Mutfak Rehberi

FESLEYEN: Et yemeklerinde, salçalarda, salatalarda, piliç dolmalarında kullanılır.
HARDAL TOHUMU: Mayonezlerde, peynir ezmelerinde, soğuk soslarda, kabuklu deniz mahsullerinde kullanılır.
HİND BİBERİ CURRY: Yahnilerde, tavuk ve dana salatalarında ve soslarda kullanılır.
KARANFİL: Et, tavuk ve balık sularında, meyveli keklerde, turşularda kullanılır.
ITIR: Köftelerde, sosislerde.
KAKÜLA: Bazı çorbalarda, bisküvilerde, sosislerde ve bazı marmelatlarda kullanılır.
KEKİK: Izgara etlerde, kebaplarda, köftelerde, salata soslarında kullanılır.




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Tedavi boyu uzatıyorAşırı alkol, ani ölümün nedeni
Zayıflamaya en büyük...El ve ayak bakımı
Pratik BilgilerAşk Günlüğü
Çizgi ÖtesiMesaj Kutusu
Sizin ŞiirlerinizCilt kanseri gelişim...
Kafeinli içecekleri...
GÜNCEL
Aman Aman gölgede kalın!
Uzun süren kış aylarından sonra yaz bir geldi, pir geldi. Yetkililer,...
Masal gerçek oldu
Sıkıysa 'fortçuluk' yap
Acıların kadını
Canını seven gitmesin
Patronu öldüren, kovduğu işçisi
Sır aydınlandı
SPOR
Yunan Yunan oyunu!
Yunanistan, Fransa ve Çekler'den sonra EURO 2004'ün evsahibini de tek...
Müthiş iddia
İlhan Mansız Beşiktaş'ta!
Kaleye 3 Süper
Arjantin seferi
Zaferle başladı
Carew'de son raunt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 25 C,Par. Bul. 17 C
ANKARA - Par. Bul. 30 C,Par. Bul. 12 C
IZMİR - Par. Bul. 37 C,Par. Bul. 19 C
ANTALYA - Par. Bul. 33 C,Par. Bul. 22 C
ADANA - Par. Bul. 30 C,Par. Bul. 23 C
EKONOMİ
IMKB E: 18,555 D:% 0.75
DOLAR S: 1,439,000 D:% -0.96
EURO S: 1,768,000 D:% -1.06
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
YAŞAM
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Yaşam | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm haklari saklidir.
MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S.