Peyniri rendelerken PİZZA gibi yiyeceklere koyduğumuz kaşar peynirinin lif lif uzaması çok hoş görünür. Bunun için, kaşar peynirini rendelerken rendenin en geniş tarafını kullanın. Küçük gözlerde rendelenirse, peynir piştiğinde uzamayacaktır.
Kabuğu bile yararlı YUMURTA kabuklarını bir kenarda biriktirip onları fırında kurutun. Kuruyup iyice sertleşince havanda dövüp toz haline getirin. Zaman zaman ev içi bitkilerinize bunları toz halinde serpiştirerek çok yararlı bir güçlendirici gübre gibi kullanabilirsiniz. Böylece tabi bir kalsiyum sağlamış olacaksınız.
Limonlar taze kalsın LİMONLARIN haftalarca taze kalmalarını sağlamak için onları suya koyun. 2 günde bir suyunu değiştirin. Kurur, kabuğu sertleşirse, bir tencereye kaynar su koyup, suyun içinde 2-3 dakika bırakın.