Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Yaşam | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 27 Haziran 2004

Vatandaş Yazıyor



'Olası bir deprem için ne yapılıyor?'
Bilimadamları, İstanbul'da her an bir deprem olabileceğini söylüyor. Ancak bu konuda henüz ciddi adımlar atılmış değil. Çarpık yapılaşmanın hızla arttığı bu koca şehirde, deprem için hiçbir önlem alınmıyor. Olası bir deprem sırasında binlerce kişinin öleceği tespit ediliyor. Ama ne yollar, kavşaklar, köprüler ne de binalar denetleniyor. Yaşadığımız kötü tecrübelerden bir türlü ders çıkartamıyoruz. Seçim öncesinde, yüzlerce kaçak ve deprem yönetmeliğine uymayan bina inşa edildi. VERGİLER NEREYE GİTTİ?' Yetkililer bu binaların yıkılacağını söyledi. Aradan aylar geçti, hiçbir hareket yok. Mühendislik hesabından uzak, münferit yapılan bu binaların herhangi bir deprem anında yıkılacağını herkes biliyor. Bütün bu gerçeklere rağmen hala bir çalışma yapılmamasına, anlam veremiyorum. İstanbullular olarak çok tedirginiz. Yıllardır ödediğimiz deprem vergilerinin bu amaçla kullanılmadığını görmek de bizim için ayrı bir üzüntü sebebi... (İsmi saklı-Avcılar)
'DOLMUŞLAR ÇOK KALABALIK'
BEN, İskenderun'da oturuyorum. Eşimle, kızımızı görmek için sürekli Modernevler Mahallesi'ne gidiyoruz. Minibüsler, en çok 14 kişi taşımaları gerekirken 20 kişi alıyorlar. İnsanlar tavuklar gibi taşınıyor. Vatandaşların bu konudaki yakınmalarıyla kimse ilgilenmiyor. Bunca insanı böyle taşımanın gereği var mı? Ayrıca diğer hatların dolmuş ücreti Modernevler'in dolmuş ücretinden yüzde 30 daha düşük. Bunca yer gezdim, böyle taşımacılık görmedim... Yalnız görevlilere değil, halkından oy alanlara sesleniyorum. Aldığımız oyların karşılığı olarak biraz ilgi gösterin yeter. Modernevler'in ayrıcalığı ne? (Zekeriya Özdurna)

'Tinerciler tehlike saçıyor'
Ben, İstanbul-Taksim'de çalışıyorum. Meydanda ve İstiklal Caddesi'nde o kadar çok tinerci çocuk ve genç var ki, yolda yürümeye korkar olduk. Bu çocuklar, pek çok yaralama ve hırsızlık olaylarına karışıyor. Yıllardır bu sorun devam ediyor ama, bir çözüm bulunamıyor. Bu çocukların ıslah edilmesi gerekiyor. Aksi halde, İstanbullular rahat bir nefes alamayacak. (Seniha Coşkun)

'Tramvay bitecek mi?'
Yaklaşık 2 yıl önce 500 Evler'de tramvay çalışması başladı ama, yarım bırakıldı. Kazılan yollar trafiği felç ediyor. Ya bu çalışmayı bitirsinler ya da yolları eski haline getirsinler. Her sabah ve akşam yollarda saatlerce beklemekten bıktık usandık. Sorunlarımız kimsenin umrunda değil. Yeter artık. Biraz da vatandaşı düşünsünler. (İsmi saklı)

MAVİ KART PROBLEMİ...
MAVİ Kartı
olan bir İstanbullu olarak, mağdur durumdayım. Çünkü Mavi Kart halk otobüslerinde geçmiyor. İETT otobüsleri yeterli sayıda olmadığı için, bazen mecbur kalarak halk otobüslerine de biniyor ve para ödüyoruz. Bu durumda da bütçemiz sarsılıyor. Lütfen, Mavi Kart halk otobüsünde de geçerli olsun. (Nermin Subaşı)

'Hırsızlar cirit atıyor'
Geçtiğimiz günlerde, Bakırköy'de bir alışveriş merkezine gittim ve aracımı otoparka bıraktım. Ancak geri döndüğümde, aracımın sis farlarının ızgarasının çalındığını gördüm. Bu tip olayların hemen her gün meydana geldiğini öğrendim. Gündüz vakti oto hırsızları cirit atıyor. Hiçbir güvenlik önleminin alınmaması ve hırsızların bu kadar cesaretle araçların parçalarını çalabilmesi dikkat çekici... (Fuat Sağlam)

'İETT'nin dikkatine...'
Başakşehir 4. Etap 2. Kısım-Beyazıt seferini yapan otobüsler, ilk durakları olan 4. Etap, 2. Kısım A Blokları durağından geçmiyor. Defalarca şikayet etmemize rağmen İETT'nin yaptığı hiçbir şey yok. Tek bildikleri para cezası vermek. Şoförlerin kurallara uymalarını sağlarlarsa, bizim için çok iyi olacak. (Sevgi Akyol)


Hazırlayan: Esra Boğazlıyan

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
Öldüren tartışmaÇileli günler başladı
Düğün yerine ölüme gittiUmudun mutlu sonu
'O kızlar tertemiz'Anne kalbi, hayat verdi
Engelliye üst geçitYaş 70, aşk gelmiş!
Ölüme davetiye5 dakika zengini
Kurbana acı vedaAnnemi istiyorum'
Sahte rakı baskınıAna-kız trafik kurbanı
Beddualı önlemŞikayetim ayıdan bezdirdi...
Sucuk yapılan 'Dana...Valilik uyardı: Sel geliyor!
Aşk vahşeti!Panik bitmiyor!
Güne BAKIŞGüne BAKIŞ.
Güne BAKIŞ..Günün Öyküsü
EKONOMİ
Özel Özel trenler geliyor
Karayolu taşımacılığının önde gelen firmalarından Varan Turizm,...
Libya ile yeni dönem
Dev terminaller kiralık
Ekmekle doyuyoruz
Suzuki hedef büyüttü
ATO cezalandıracak!
Güler: Önceliğimiz kömür
YAŞAM
Çağla, Çağla, ocağıma incir ağacı dikti
Çağla Şikel'le yaşadığı aşkla adını duyuran Gazinocular Kralı...
Çıplak fotoğraf kabusu
Herkese laf yetiştiriyor
Bikini şov
Kızını kıskanıyor!
Onların ADA'sı var...
Törene hazırlık
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 27 C,Açık 18 C
ANKARA - Par. Bul. 28 C,Par. Bul. 12 C
IZMİR - Par. Bul. 34 C,Açık 18 C
ANTALYA - Par. Bul. 30 C,Açık 20 C
ADANA - Par. Bul. 28 C,Par. Bul. 22 C
EKONOMİ
IMKB E: 17,355 D:% 2.76
DOLAR S: 1,491,000 D:% -0.07
EURO S: 1,809,000 D:% -0.33
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
SPOR
GÜNCEL
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Yaşam | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm haklari saklidir.
MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S.