HAZIRLANIŞI 2 defa çekilmiş kıymanın içine rendelenmiş soğanı, ıslatılıp sıkılmış ekmek içini, tuz, karabiber ve maydanozu koyun. Bunları iyice yoğurduktan sonra, ıslak avuç içinde oval şekil vererek, 1 parmak kalınlığına getirin. Patatesleri soyup, köfte büyüklüğünde yuvarlak dilimler kesin. Patatesleri bu kızdırılmış sıvı yağda kızartıp bir tepsiye dizin. Daha sonra aynı yağda köfteleri kızartıp, patateslerin üzerine koyun. Tavada kalan yağa, kabukları soyulmuş, zar şeklinde doğranmış domatesleri veya sulandırılmış domates salçasını koyun ve 2 dakika kavurarak, yarım bardak su ilave edip kaynatın. Köftelerin üzerine gezdirin. Üzerini kapatıp, 15 dakika
MALZEMELER (4 kişilik) * 500 gr köftelik kıyma * 1 adet kuru soğan, tuz * 3 dilim bayat ekmek içi * Yarım demet maydanoz * 3 adet domates, karabiber * 4 adet patates, sıvı yağ * 1 çorba kaşığı domates salçası
*** Sebze Çorbası HAZIRLANIŞI Kabağı ve patatesi soyup, doğrayın. Domatesi yıkayıp, kabuklarını soymadan iri iri kesin. Kırmızı biberi, çekirdeklerini çıkartıp ince ince kıyın. Tencereye, 2 çorba kaşığı sıvı yağı alın. Kıyılmış biberi ekleyin ve hafif kavurun. Salçayı ilave edip, karıştırın. Karıştırmaya devam ederek, 4 su bardağı suyu ekleyin. Tuzunu ayarlayıp, kaynamaya bırakın. Doğranmış sebzeleri kaynayan suya atıp, pişmeye bırakın. Bu arada, ekmekleri küp küp doğrayın ve 2 çorba kaşığı sıvı yağda kızartın. Çorbanın üzerini krema, kızarmış ekmek ve kıyılmış fesleğen ile süsleyin.
MALZEMELER (6 kişilik) * 1 adet kabak * 1 patates * 1 adet kırmızı biber * 2 dilim bayat ekmek * 4 çorba kaşığı sıvı yağ * Tuz * 3 adet domates * 1 kaşık salça * 1 kaşık krema * 4 su bardağı su * Fesleğen