HAZIRLANIŞI Yumurtayı, tuz ve karabiberle birlikte çırpın. Biftekleri önce yumurta karışımına sonra galeta ununa bulayın ve kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayıp, etleri yerleştirin. Her bir dilim üzerine 1 dilim salam ve 1 dilim dil peyniri yerleştirip, 200 derecelik fırında peynir eriyinceye kadar pişirin. Taze soğan saplarını doğrayıp, üzerine serpiştirin. Kiraz domatesleri ikiye kesip, üzerine kapatın. Sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 4 dilim biftek * 4 dilim salam * 4 dilim dil peyniri * 2 adet yumurta * Galeta unu * 1 tatlı kaşığı tereyağı * 2 dal taze soğan * Kiraz domates * Tuz, karabiber
Yalancı Tavukgöğsü
HAZIRLANIŞI Bir tencerede margarini eritin. Pirinç ununu ve unu ekleyip, hafifçe kavurun. Sütü, yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ilave edin. Dövülmüş damla sakızını ve 1.5 su bardağı toz şekeri ekleyip, karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Sonra, mikserle lif lif oluncaya kadar çırpın. Hafif ıslatılmış kaselere paylaştırın. Soğuduktan sonra, kaseleri ters çevirip, tatlıyı servis tabağına aktarın. Üzerine tarçın serperek, servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 1 litre süt * 1.5 su bardağı toz şeker * 1 kahve fincanı un * 1 kahve fincanı pirinç unu * 3 çorba kaşığı margarin * 4-5 damla sakızı * 1 paket vanilya * Tarçın
Fasulye Çorbası
HAZIRLANIŞI Fasulyeleri küçük küçük kesin. Suyu tencereye alıp, kaynatın. Fasulyeleri ekleyip, 10 dakika haşlayın. Yumurtanın sarısını akından ayırın. Yoğurtla yumurta sarısını, çırpma teli ile çırpın. 1 su bardağı su ekleyerek, ayran kıvamına getirin. Kaynayan fasulyelere yavaş ilave edin. 15 dakika kısık ateşte pişirin. Tereyağını eritin kırmızıbiber ekleyip karıştırın ve çorbanın üzerine gezdirip, servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 250 gr taze fasulye * 250 gr süzme yoğurt * 2 çorba kaşığı un * 1 adet yumurta * 1 tatlı kaşığı kırımızıbiber * 1 çorba kaşığı tereyağı * 5 su bardağı su
Mutfak Rehberi KARANFİL: Et, tavuk ve balık sularında, keklerde, ekmeklerde, turşularda kullanılır. KEKİK: Izgara etlerde, rostolarda, kebaplarda, köftelerde, salata soslarında, patateslerde kullanılır. KEREVİZ TOHUMU: Köftelerde, bütün et yemeklerinde, çorbalarda, turşularda kullanılır. KİMYON: Pilavlarda, köftelerde, sosis yapımında kullanılır. KİŞNİŞ: Sosis sanayinde, kuru bisküvilerde kullanılır. MAYDANOZ: Gerek kıyılmış gerekse yaprak olarak, çoğu yerde kullanılır. MERZENGÜÇ: Köftelerde, salata soslarında, patatesle yapılan yemeklerde kullanılır.