HAZIRLANIŞI Karnabaharı dalcıklarına ayırın. Kaynar tuzlu suda 10 dakika haşlayın. Kıymayı margarinle kavurun. Tuz ve karabiber ekleyin. Kıyılmış taze soğanları ilave edin, 1-2 dakika kavurun. Salçayı ekleyip, karıştırın. 1 bardak su ilave edin ve bir taşım kaynatın. Acı kırmızı biberi ekleyin. Kıymayı ısıya dayanıklı cam bir kaba alın. Üzerine karnabaharları yerleştirin. En üste şerit şeklinde kesilmiş kaşar peynirini yerleştirin. Fırın ızgarasında peynirler eriyene kadar tutun. Kişniş ve kıyılmış maydanozla süsleyin.
MALZEMELER (4 kişilik) * 1 adet karnabahar * 350 gr kıyma, tuz * 2 çorba kaşığı margarin * 3 dal taze soğan, karabiber * 2 çorba kaşığı salça * 1 adet acı kırmızı biber * Kaşar peyniri * Üzerine maydanoz, kişniş
Şekerpare
HAZIRLANIŞI Fıstıkları yarım saat sıcak suda tutup, soyun. Şurup için su ile şekeri 15 dakika kaynatın, 1 çorba kaşığı limon suyu ekleyin ve soğumaya bırakın. Oda sıcaklığındaki yağları, un, pudra şekeri, yumurta, irmik ve kabartma tozunu karıştırıp, yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp, avcunuzda yuvarlayın. Fırın tepsisine aralıkla olarak dizin. Ortalarına fıstık batırın. Isıtılmış 150 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırından alıp, soğuk şurubu üzerine dökün.
MALZEMELER (46 tane için) * 3 su bardağı un * 1 su bardağı pudra şekeri * 2 adet yumurta, 50 gr Antep fıstığı * 125 gr margarin ve tereyağı * Yarım su bardağı irmik * 1 tatlı kaşığı kabartma tozu * Şurubu için 5 su bardağı su * 4 su bardağı toz şeker, limon
Puf Böreği
HAZIRLANIŞI Un, yumurta, tuz, sıvı yağı karıştırın. Ilık su ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Parçalar koparıp, bezeler yapın. Üzerine örtüp, 15 dakika dinlendirin. Sonra bezeleri 10-15 cm çapında açın. Üzerlerine sıvı yağ sürün ve 4-5 tanesini üst üste koyup tekrar açın. Sonra her grubu 2 mm kalınlığında açın. Bir kenarına maydanozlu peynir karışımı koyup, üzerine yufkanın diğer yarısını kapatın. Küçük bir tabakla yarım daireler kesin, kızgın sıvı yağda kızartın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 250 gr beyaz peynir * Yarım demet maydanoz * 500 gr un, tuz * 1 çorba kaşığı sıvı yağ * 1 adet yumurta * Kızartmak için sıvı yağ
Mutfak Rehberi
MOBİLYALARINIZDAKİ ufak çaptaki çizik ve lekeleri çıkarmak için gaza batırılmış bir bezle silmek kafi gelir. Derin çiziklerde ise içine erimiş mum koyarak kapatıp aynı işlemi tekrarlayabilirsiniz . HALILARIN ömürlerini uzatacak en iyi çare, serilmeleri esnasında takip edilecek yoldur. Halılar serilirken altlarına kalın mukavva bulunmazsa da bir kaç tabaka gazete kağıdı konmalıdır. Bu durum hem halının fazla kirlenmesini önleyecek hem de daha uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır. Halıların altındaki kağıtları, büyük temizliklerde değiştirmekte fayda vardır.