HAZIRLANIŞI Ispanakları ayıklayıp, yıkayın ve 1 kahve fincanı su ve tuz ekleyip, kısık ateşte 10 dakika haşlayın. Sonra blendırdan geçirip, püre haline getirin. Ispanak püresine tereyağını ekleyip, suyunu çekinceye kadar kavurun. Ilımaya bırakın. Beşamel sos için margarinle unu kavurun, pembeleşince sütü devamlı karıştırarak ekleyin ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ispanağa 1 su bardağı beşamel sosu, yumurta sarılarını, tuz ve karabiberi ekleyip, karıştırın. Yağlanmış sufle kalıplarına dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. 170 derece ısıtılmış fırında, 25-30 dakika pişirin.
MALZEMELER (6 kişilik) *1 kg ıspanak * 1 çorba kaşığı tereyağı * 4 adet yumurta * 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri * Tuz, karabiber Beşamel sos için: * 1 su bardağı süt * 1 çorba kaşığı margarin * 1 çorba kaşığı un
Kakaolu Şekerleme
HAZIRLANIŞI Kremayı 20 cm çapında bir kapta ısıtın. Ufak parçalara bölünmüş çikolata, kahverengi şeker ve 2 çorba kaşığı kakaoyu kremaya ilave edin. Devamlı karıştırarak, 4-5 dakika kaynatın. Dikdörtgen şeklinde bir kalıbı folyo ile kaplayın. Kaynattığınız çikolatalı kremayı, biraz ılıttıktan sonra folya kaplanmış dikdörtgen kalıba aktarın. Karışımın sertleşmesi için bir gece bekletin. Sonra kalıptan çıkartın. Üzerindeki folyoları alın. Dilimleyip, üzerine kakao serpin.
MALZEMELER (25 adet) * 125 gram krema * 50 gr bitter çikolata * 100 gr kahverengi şeker * 4 çorba kaşığı kakao
Fasulyeli Pilav
HAZIRLANIŞI Pirinci ayıkladıktan sonra, tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Fasulye ve doğranmış soğanı, zeytinyağında 3-4 dakika kavurun. Dilimlenmiş havucu ekleyin. 4 bardak sıcak su ekleyip, fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirincin suyunu süzüp, tencereye ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Pişirip, demlenmeye bırakın. 15 dakika sonra servis yapın.
MALZEMELER (5 kişilik) * 2 su bardağı pirinç * 500 gr taze fasulye * 2 adet orta boy soğan * 1 adet havuç * 4 çorba kaşığı zeytinyağı * 4 su bardağı su * Tuz, karabiber, maydanoz
Mutfak Rehberi NANE, adaçayı ve çekilmiş cevizin beşamel sosa oldukça hoş bir lezzet kattığını biliyor muydunuz? Ancak, bu aromalı otları, sos pişip ateşin söndürülmesine yakın tencerenin içine ilave etmeniz gerekiyor. LİMONU hiç kesmeden içinden birkaç damla su almak için, iyice yıkanmış bir kürdanı içine batırıp çıkartın. Sıkınca, açtığınız delikten birkaç damla limon suyu alabilirsiniz. Daha sonra deliğe bant yapıştırın.