Soğan doğrarken SALATAYA doğrayacağınız soğanı bir süre buzlukta bekletirseniz, hem doğrarken gözünüz yaşarmaz hem de soğan kolay dilimlenir. Yapacağınız bu işlem soğanın daha parlak görünmesini sağlar.
Maydanoz bozulmasın ÇARŞIDAN, pazardan aldığınız maydanozlarınızı, dereotunuzu uzun zaman dolabınızda bozulmadan, sararmadan saklamanın yolunu biliyor musunuz? Bunun için maydanoz ve dereotunu önce güzelce yıkayın. Temiz bir peçeteyle sarıp iyice kurulayın. Kapaklı bir naylon kutuya koyup, buzdolabına öyle kaldırın .
Taze balık almak için... BALIĞIN tazesi parlak gözlerinden, koyu kırmızı süzgeçlerinden anlaşılır. Bir de pulları gevşek olmamalıdır. Midye, istiridye gibi kabuklu deniz ürünlerini, elinizle şöyle bir tartın. Ne kadar ağırsa, o kadar tazedir.